Γεωργιάδης: Κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές – Μη επιστρεπτέα η ενίσχυση στον τουρισμό

Γεωργιάδης: Κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές – Μη επιστρεπτέα η ενίσχυση στον τουρισμό

Κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο εμφανίστηκε την Κυριακή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας, παράλληλα μια «μη επιστρεπτέα», όπως είπε, οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

«Τους τηλεθεατές τους ενδιαφέρει αν θα έχουν δουλειά τον Σεπτέμβριο. Σκιζόμαστε για να έχουν δουλειά. Αν θα έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Σκιζομαστε για να μπορούν να τους πληρώνεις. Τους νοιάζει αν θα έχει καλή εκπαίδευση το παιδί τους. Σκιζόμαστε για να έχει καλή εκπαίδευση το παιδί τους. Δεν υπάρχει λόγος εκλογών», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, είπε πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ενισχύσει με ένα νέο πρόγραμμα τον τουρισμό και σημείωσε: «Στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κονδύλι μεγαλύτερο από ότι στην εστίαση».

Επιπλέον ανέφερε ότι η πλατφόρμα για την ενίσχυση γυμναστηρίων και παιδότοπων θα ανοίξει μεταξύ 28-30 Μαΐου, ενώ τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε διάστημα 4 εβδομάδων από την αίτηση. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, «τα χρήματα στον τουρισμό, τους παιδότοπους και τα γυμναστήρια δεν θα επιστραφούν». Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι εξετάζεται και η περαιτέρω ενίσχυση κλάδων όπως η ένδυση, η υπόδηση, τα εποχικά καταστήματα αλλά και τα ταξί. «Στο υπουργείο Ανάπτυξης μας καίει να μη μείνει κλειστή ούτε μια επιχείρηση. Κάθε μέρα κάνω 10-12 συσκέψεις με διαφορετικούς κλάδους», ανέφερε.

Βασίλης Μπαλατσός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *