Ανοίγει η εστίαση: Πώς θα πηγαίνουμε για καφέ και φαγητό από σήμερα

Ανοίγει η εστίαση: Πώς θα πηγαίνουμε για καφέ και φαγητό από σήμερα

Έπειτα από έξι μήνες «σιωπής» λόγω του lockdown και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων έναντι του κορωνοϊού, ο κλάδος της εστίασης ανεβάζει ρολά σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (03/05), με μια σειρά όμως από μέτρα που στοχεύουν στην τήρηση όλων των μέτρων που έχουν τεθεί στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Συγκεκριμένα, για την εστίαση π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering – εκτός των φοιτητικών εστιατορίων θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο,
2. φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών,
3. μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:
Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι
Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής
Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό
Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45
Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.
Λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν και για τη λειτουργία των εστιατορίων, αναψυκτηρίων και καφέ των ξενοδοχείων, που βρίσκονται σε εξωτερικό Χώρο.

Παναγιώτης Βουκελάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *