Ο τέως Γενικός Γραμματέας των ακροαριστερών Ιταλών Ριζοσπαστών επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του έλαβε 298.000 δολάρια το 2017 από το ίδρυμα «Ανοικτή Κοινωνία» (OPEN SOCIETY) του Τζορτζ Σόρος με σκοπό την προώθηση της διεθνούς μεταναστεύσεως.

Ο Ρικάρντο Μάγκι, του διεθνιστικού ριζοσπαστικού κόμματος της Έμα Μπονίνο και πλέον ευρωβουλευτής του +EUROPA, δήλωσε ότι η χρηματοδότηση προήρχετο από τον μεγιστάνα «για να προωθήσει μία ευρεία μεταρρύθμιση των μεταναστευτικών νόμων της Ιταλίας μέσω πρωτοβουλιών που στόχευαν στην παροχή βοήθειας στους μετανάστες και στην ανάπτυξη της κοινωνικής τους ευημερίας».

Στον απόηχο αυτής της είδησης, τα ιταλικά μέσα αναφέρουν, ότι η χρηματοδότηση στόχευε στη συγκέντρωση ενενήντα χιλιάδων υπογραφών, απαραίτητων για να εγγυηθούν την πρόταση ενός νομοσχεδίου για τη μετανάστευση, υπό τον τίτλο «Ήμουν ένας ξένος – η ανθρωπότητα τα πάει καλά».

Καλύτερα να τα παίρνουμε από το Σόρος, παρά να είμαστε φίλοι του Όρμπαν

Ο «Μπόσι – Φίνι», είπε ο Μάγκι, αναφερόμενος στον ισχύοντα μεταναστευτικό νόμο της Ιταλίας, «έχει παράξει μισό εκατομμύριο ‘παράτυπους’ εργάτες στην Ιταλία. Με το νομοσχέδιό μας, το οποίο κατατέθηκε στο τέλος της τελευταίας κοινοβουλευτικής περιόδου, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη προς ψήφιση, ζητάμε να υπάρχουν τακτικά κανάλια εισόδου, θέλουμε να συμβιβάσουμε την προσφορά με τη ζήτηση εργασίας».

«Είναι επείγον να νομιμοποιήσουμε και να εντάξουμε τους ξένους – δε μιλάω για αμνηστία προφανώς», ανέφερε ο Μάγκι. «Οι άνθρωποι κυνηγούν το φάντασμα του Σόρος και δε βλέπουν ποιες είναι οι πραγματικές αντι-δημοκρατικές δυνάμεις στην Ιταλία».

Ο Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι είναι περήφανος που έλαβε χρηματοδότηση από τον Σόρος, επιμένοντας ότι «είναι κάτι πολύ καλύτερο αυτό από το να είσαι φίλος με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν».

Ναι, τα πήραμε από το Σόρος, όπως η Λέγκα από τους Ρώσους

«Επιβεβαιώνω απόλυτα την χρηματοδότηση που λάβαμε. Είναι κάτι που με κάνει περήφανο», ανέφερε. «Άλλοι, όπως στη Λέγκα, εποφελήθηκαν, όπως φαίνεται, από κρυφά κονδύλια Ρώσων απεσταλμένων. Τα δικά μας ήταν μέσω μίας διαδικασίας υπό το φως του ηλίου και με υπευθυνότητα.»

Παρά το μεγάλο μέγεθος των ποσών που ελήφθησαν από τους ριζοσπάστες, η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί μόνο ένα μέρος της των επενδύσεων του Σόρος στην Ιταλία.

Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα σ’ ένα χρόνο μόνο (2017-2018), ο αριστερός «υπονομευτής», όπως αποκαλείται από αρκετούς, έδωσε συνολικά 8,5 εκατομμύρια σε πολιτικά κόμματα, συλλόγους και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία για να προωθήσει τη μεταναστευτική του ατζέντα.