Πελώνη: Εντός της εβδομάδας η συζήτηση στην Επιτροπή για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Πελώνη: Εντός της εβδομάδας η συζήτηση στην Επιτροπή για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Στη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας αναφέρθηκε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καθώς επιταχύνεται ο ρυθμός εμβολιασμού με στόχο την επίτευξη της πολυπόθητης ανοσίας στα μέσα του καλοκαιριού.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να βελτιώνεται, είπε η εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας πάντως την έκκληση του πρωθυπουργού προς τους πολίτες, να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό. Η κα Πελώνη επισήμανε, ωστόσο, την ανάγκη επαγρύπνησης γι’ αυτό, όπως είπε, αποφασίστηκε «παράταση των self test για κάποιες ομάδες». Ειδικότερα, γι’ αυτό ανέφερε: «αναμένουμε την τελική απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Όπου υπάρξει πρόβλημα, θα διατεθούν από τα σουπερμάρκετ. Περιμένουμε την απόφαση για την Αττική». Σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο του Euro 2020, όπου αποκαλούσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του ως «Μακεδονία» είπε: «Καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από κάθε διχαστική ρητορική».

Ερωτηθείσα για το πόσο σύντομα θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους η κα Πελώνη απάντησε: «Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών». Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των ποινών, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία στα Γλυκά Νερά και το κατά πόσο επίκεινται αλλαγές, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυστηροποίηση των ποινών.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες μια ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη στην Αίγυπτο όπου είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι, τον Πρωθυπουργό, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ και μέλη της ιστορικής Ελληνικής Κοινότητας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

Βασίλης Μπαλατσός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *