Το λέγαμε γι’ αστείο. Κι’ομως τα “μυαλά” της αριστεράς, θέλουν να το κάνουν πραγματικότητα. Ο λόγος για τον κάποτε υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας – με τον ΣΥΡΙΖΑ- και νύν δημοτικό σύμβουλο, Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος πρότεινε την  μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η παραταξή του θα φέρει την πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για «μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης». Θέλουν να μας τρελλάνουν! Ευτυχώς όμως ήταν πολλοί αυτοί που του “είπαν της γνώμη τους” έξω από τα δόντια!

Η “ορθοπολιτική παράνοια” σε λίγες λέξεις!
Τι είπε όμως ακριβώς ο Νάσος Ηλιόπουλος; “Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει. Ταυτόχρονα όμως παραμένει και η ανάγκη να μην ξεχάσουμε. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων είναι να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή. Να συμβάλει στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη συμπεριληπτική με ασφάλεια για όλους και όλες. Η Ανοιχτή Πόλη θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης. ” … μπορούμε, ακόμα και μέσα στο πιο πηχτό σκοτάδι να παράγουμε φως. Αυτό άλλωστε έκανε πάντα η κοινότητα μας. Και ότι, ναι ρε, όσο κλισέ και να ακούγεται, η αγάπη θα νικήσει”.

Κράξιμο μεγατόνων στα σχόλια!
Και ενώ υπήρξε μια σχετική “κινητοποίηση” των “οπαδών” του Ζάκ Κωστόπουλου (ή Ζάκι Ο, αναλόγως την οπτική του καθενός), πολύ περισσότερα ήταν τα σχόλια που ήταν τουλάχιστον… απαξιωτικά για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Μερικά από αυτά χαρακτηριστικά:
—> “Πρέπει να είναι αποτέλεσμα επίσκεψης σε οινοποιείο η συγκεκριμένη πρόταση έτσι; εντάξει το κομματικό συμφέρον αλλά μην ρεζιλευεσαι κιόλας. Όριο.”
—>Μπράβο Νάσο!!! Εξαιρετική κοτσάνα!!! 👏👏👏”
 —> “Θα κάνεις το ίδιο και για όλους τους ηλικιωμένους που έχασαν τη ζωή τους από μπουκαδόρους στυλ Ζακ Κωστόπουλου? Θα επιβραβεύουμε τώρα και θα κάνουμε “ήρωα” το κάθε μπουκαδόρο που έχασε τη ζωή του σε μια ληστεία που δεν πήγε καλά…?”
—>“Ο Ουίλιαμ Γλάδστων πέτυχε στη συνδιάσκεψη του Βερολίνου να δωθεί η Θεσσαλία στην Ελλάδα το 1881 και συνέδεσε το όνομά του τόσο με την ένωση των Ιονίων νήσων με την Ελλάδα όσο και με το Κυπριακό ζήτημα. Τώρα κάντε την σύγκριση ενός σπουδαίου φιλέλληνα με έναν άνθρωπο που το πιο σπουδαίο που έχει πετύχει σύμφωνα με εσάς είναι ότι έχει διαφορετικές σεξουαλικες προτιμήσεις.. Πάλι καλά δεν σας ψήφισε ο ελληνικός λαός ούτε αυτήν την ανθελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε εσάς ως δήμαρχο Αθηναίων.”

Το “πολιτικό ζουμί”
Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι σαφές ότι θέλει να “συγκεντρώσει” πίσω του, τους υποστηρικτές του κ. Κωστόπουλου. Λογικό φαίνεται, αφού είναι σαφές ότι ο πολιτιστικός μαρξισμός του ΣΥΡΙΖΑ επιτάσσει ακριβώς αυτό. Την ανακάλυψη “καταπιεσμένων”, οι οποίοι είναι το “επαναστατικό υποκείμενο”. Γιατί κατά τους αριστερούς είμαστε σχεδόν όλοι καταπιεσμένοι.
Όμως το ζουμί είναι το ποιά θα είναι η στάση του κ. Μπακογιάννη, δημάρχου Αθηναίων. Ο οποίος κατά την προεκλογική περίοδο πήγαινε “χεράκι χεράκι” με τον κ. Ηλιόπουλο! Ας ελπίσουμε η στενή επαφή να μην έχει ως αποτέλεσμα την μετάδοση τέτοιου είδους ιδεών του κ. Ηλιόπουλου στον Δήμαρχο Αθηναίων!