Ένα από τα χόμπι μου είναι η ερασιτεχνική μελέτη της αστρονομίας. Ετσι λοιπόν, όταν φίλοι μου που έχουν ασπαστεί το δόγμα «ψήφισε Ν.Δ., να πέσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ, και μετά βλέπουμε» με ρωτάνε γιατί δεν στηρίζω Μητσοτάκη, η απάντησή μου είναι: «Επειδή καταλαβαίνω ότι απέχω πολιτικά δέκα έτη φωτός από τον Τσίπρα, αλλά απέχω και πέντε έτη φωτός από τον Μητσοτάκη».

Εντύπωση μου έχει προκαλέσει επίσης το φαινόμενο της «επίκλησης για αυτοδυναμία» που συντελείται τις τελευταίες ημέρες στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας. Ως τις ευρωεκλογές ο στόχος ήταν να βγουν απλώς νικητές. Διάφοροι ενδοτικοί και δειλοί πολιτευτές της εκφράζανε ανερυθρίαστα την άποψη ότι αν δεν ψηφίζαμε μαζικά το κόμμα τους ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έβγαινε πρώτος.

Τώρα, με την άνεση του συντριπτικού 9,37% διαφοράς που πέτυχαν στις ευρωεκλογές, προάγουν το ψευτοδίλημμα «αυτοδυναμία της Ν.Δ., αλλιώς θα έρθει το χάος». Υπενθυμίζω τις δημόσιες επικλήσεις του κ. Μητσοτάκη για ευρεία κυβερνητική συνεργασία με άλλα κόμματα (ΚΙΝ.ΑΛ.) ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της Ν.Δ. (δήλωσή του, Νοέμβριος 2018).

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://diesy.gr/chaos-aytodynamias/