Λίγοι στην Ελλάδα έχουν αντιληφθεί ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση πια γράφεται το μέλλον μας. Απ’ όλους όσους ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ψήφο τον Ελλήνων για μία έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, αμφιβάλλουμε αν υπάρχουν έστω και ελάχιστοι που γνωρίζουν ότι μέσω των άρθρων 11 και 13 της οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο μπαίνει ταφόπλακα στην ελευθερία του λόγου μέσω του διαδικτύου.

Η συνέχεια λέει ότι τα άρθρα αυτά θα πρέπει να ψηφιστούν στα εθνικά κοινοβούλια και ως συνήθως η Γερμανία σύρει πρώτη το χορό. Παρ’ ότι οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες είχαν συμφωνήσει με τους σοσιαλιστές στην προγραμματική σύγκλιση του συνασπισμού τους ότι δε θα προωθήσουν νόμους που θα φιλτράρουν ό,τι ανεβαίνει στο διαδίκτυο, η δέσμευση αυτή σπάει τώρα. Αντί λοιπόν να παραδεχθούν τα τεράστια σφάλματά τους και να αφουγκραστούν το λαό, κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι υποκινούν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη Γερμανία κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

Ο επίσημος λογαριασμός των αδελφών κομμάτων CDU/CSU (Χριστιανοδημοκράτες/Χρηστιανοκοινωνιστές) γράφει χαρακτηριστικά: «Όταν αμερικάνικες εταιρείες μέσω της μαζικής διασποράς παραπληροφόρησης και πληρωμένων διαδηλωτών αποπειρώνται να μπλοκάρουν νομοσχέδια, η δημοκρατία μας απειλείται.»

Σύμφωνα με πληροφορίες από 10.000 έως πάνω από 100.000 άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της πρότασης του CDU για δημιουργία φίλτρων λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

Μαζικές διαδηλώσεις με χιλιάδες συμμετεχόντων αναμένεται να δούμε σε όλες σχεδόν τις μεγάλες γερμανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, του Αμβούργου και του Μονάχου.

Κατά το στέλεχος των CDU/CSU στην Ε.Ε. Ντανιέλ Κασπαρί, το λαϊκό αυτό κίνημα, που μονίμως μέχρι σήμερα δυσφημείται ως στρατός από ρομποτάκια, πληρώνεται 450 ευρώ ανά άτομο από αμερικανικές ΜΚΟ.

Ο Άξελ Φος, ο άνθρωπος της ίδιας πολιτικής ομάδος, που έχει αναλάβει την ενεργοποίηση του Άρθρου 13 στο Ευρωκοινοβούλιο, κατηγορεί επίσης αμερικανικές εταιρείες, όπως η Google, το YouTube και τη Facebook για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών προς επίτευξη των ημετέρων στόχων.

Διαδηλώσεις σε Ελβετία και Αυστρία, που έλαβαν χώρα ταυτόχρονα, δε δέχθηκαν αντίστοιχες επιθέσεις από τις κυβερνήσεις τους.