Σύνοδος Κορυφής: Η παρέμβαση Μητσοτάκη, τα ελληνοτουρκικά και το Plan B στην ενεργειακή κρίση

Σύνοδος Κορυφής: Η παρέμβαση Μητσοτάκη, τα ελληνοτουρκικά και το Plan B στην ενεργειακή κρίση

Η ελληνική αποστολή μπαίνει στο τερέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής να της παρέχει δυνατότητα να εκθέσει, από κοινού με την κυπριακή αντιπροσωπεία την τουρκική παραβατικότητα.

Με το έδαφος να προλειαίνει η έκθεση – καταπέλτης της Κομισιόν κατά της Τουρκίας, πατήματα για τις ελληνικές παρεμβάσεις δίνονται τόσο από τη θεματολογία στη συνεδρίαση εργασίας, που συμπεριλαμβάνει θέματα για το κράτος δικαίου αλλά κυρίως από την συζήτηση στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας, για το μεταναστευτικό.

Με την ευρωπαϊκή πάσα, συγκλίνουσες πληροφορίες κατατείνουν στο ότι Ελλάδα και Κύπρος θα βάλουν για ακόμη μια φορά στο τραπέζι την παραβίαση από μέρους της Άγκυρας της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας. Τα στοιχεία στα οποία εδράζεται η ελληνική παρέμβαση αντλούνται από τις επιδόσεις της Άγκυρας στον τομέα των επιστροφών. Επιπλέον από την επίσης αναποτελεσματική δράση κατά των κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών που δρούν και επιχειρούν από τα τουρκικά παράλια.

Σε αυτό το πεδίο θα εκτεθεί η τουρκική επιθετικότητα στις νόμιμα, οριοθετημένες ΑΟΖ, όπου θα τεθεί με διακριτό τρόπο και το κρεσέντο παραβιάσεων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο οποίο αποδύεται η Άγκυρα στα Βαρώσια. Επιπλέον στο Κυπριακό, με την αυθαίρετη αξίωση για δυο ξεχωριστά κράτη, εκτός του προαναφερθέντος πλαισίου αλλά και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Αλίκη Κωνσταντινίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *