Συλλυπητήρια του ΥΠΕΞ για την πολύνεκρη τραγωδία στη Σεούλ

Συλλυπητήρια του ΥΠΕΞ για την πολύνεκρη τραγωδία στη Σεούλ

Βαθύτατη θλίψη για τη πολύνεκρη τραγωδία στη Σεούλ , κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Halloween, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter. «Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες και στους αγαπημένους των θυμάτων», επισημαίνει. Επίσης, εκφράζει ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και αλληλεγγύη στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας.

Σημειώνεται πως ο νεότερος απολογισμός κάνεο λόγο τουλάχιστον 151 νεκροί και 82 τραυματίες, 19 εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση. Ένα τεράστιο πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει το Halloween στη συνοικία Ιτεγουόν της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας, η οποία φημίζεται για τη νυχτερινή διασκέδαση. Ήταν η πρώτη μεγάλη δημόσια συνάθροιση στη Σεούλ μετά την άρση των περιορισμών κατά της πανδημίας Covid-19.

Καθώς το πλήθος γινόταν όλο και πιο απείθαρχο, επηρεασμένο προφανώς και από την κατανάλωση αλκοόλ, άρχισε να επικρατεί συνωστισμός. Εκατοντάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε έναν λαβύρινθο από στενά σοκάκια.

Τα περισσότερα θύματα είναι νέοι, περίπου 20 ετών. Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα έκανε λόγο για 19 αλλοδαπούς: από την Κίνα, το Ιράν, το Ουζμπεκιστάν και τη Νορβηγία.

Παναγιώτης Βουκελάτος