Βραβεία Θεοφανώ: Ένταση ανάμεσα σε φοιτητές και ΕΛΑΣ την ώρα που αποχωρούσαν Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου

Βραβεία Θεοφανώ: Ένταση ανάμεσα σε φοιτητές και ΕΛΑΣ την ώρα που αποχωρούσαν Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου

Φοιτητές φώναξαν συνθήματα στην περιοχή της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη την ώρα που αποχωρούσαν από το σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ένταση επικράτησε στην περιοχή της Ροτόντας το βράδυ της Τρίτης, μεταξύ των φοιτητών και ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, με τους πρώτους να φωνάζουν συνθήματα την ώρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέρχονταν από το εσωτερικό του μνημείου, όπου πραγματοποιούνται τα βραβεία Θεοφανώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το thesstoday.gr λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ, οι φοιτητές βρέθηκαν έξω από την Ροτόντα όπου και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, την στιγμή που αποχωρούσαν ο κ. Μητσοτάκης μαζί με την κα Σακελλαροπούλου, ενώ στην τελετή των βραβείων βρίσκεται και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Άμεσα επενέβησαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ, με την ομάδα «ΟΔΟΣ» να απωθεί τους φοιτητές, ώστε να μην πλησιάσουν στο μνημείο, ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τους κλειστούς δρόμους της Θεσσαλονίκης λόγω της παρουσίας των προσώπων της κυβέρνησης, όπως και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.
Σημειώνεται πως στο σημείο βρέθηκε μικρή ομάδα ανεμβολίαστων υγειονομικών που φώναξαν συνθήματα κατά των αναστολών.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός κατέφθασε στη Ροτόντα λίγο μετά τις 18:30 για να παρακολουθήσει την τελετή και λίγο αργότερα αφίχθη και η ΠτΔ, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε επίσης η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Λουκάς Καραδήμος