Γεωργιάδης: Η επιτροπή ανησυχεί για τα εμπορικά κέντρα

Γεωργιάδης: Η επιτροπή ανησυχεί για τα εμπορικά κέντρα

Για την εβδομάδα «πρεμιέρας» του λιανεμπορίου, τα κλειστά εμπορικά κέντρα, τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν αλλά και τις αποζημιώσεις που δίνει η κυβέρνηση στις πληττόμενες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο κανάλι Open TV και αναφερόμενος στον συνωστισμό στο κέντρο της Αθήνας χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Παρόμοιες εικόνες είχαμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη είχαμε παρέμβαση στην οδό Νίκης γιατί δεν υπήρχε τετραγωνικό άδειο και μάλιστα με κλειστά τα μαγαζιά. Ο κόσμος βγαίνει έξω για να περπατήσει, όχι για να πάει στα μαγαζιά». Ανέφερε, μάλιστα, πως η αγοραστική κίνηση την πρώτη εβδομάδα ήταν «μουδιασμένη».

«Ήταν μια μέτρια εβδομάδα. Αυτή η εβδομάδα δεν είναι από τις δυνατές εβδομάδες της αγοράς. Πιστεύω η επόμενη θα πάει καλύτερα. Κάναμε χιλιάδες ελέγχους, δεν βρήκαμε καμία παράβαση στα καταστήματα. Όλοι τήρησαν τα μέτρα, μηδενός εξαιρουμένου» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Η ιδέα να πείσεις το σύνολο του πληθυσμού μετά από τόσο εγκλεισμό να μην κυκλοφορεί, δεν αποδίδει. Γίνονται έλεγχοι, πρόστιμα μπαίνουν και μάλιστα 20.000 – 30.000 πρόστιμα την ημέρα. Οι μόνες χώρες που ήλεγξαν την πανδημία στο απόλυτο είναι χώρες με μη δημοκρατικά καθεστώτα» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Κάνω έκκληση. Είμαστε στο τέλος, δεν θα μπορέσουμε να την ελέγξουμε την πανδημία αν δεν βοηθήσουν όλοι».

Ερωτηθείς γιατί δεν ανοίγει με μεζούρα και αποστάσεις η εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Όταν πας στο εστιατόριο θα τη βγάλεις τη μάσκα. Την ώρα που θα την βγάλεις, η πιθανότητα να μεταδώσεις ή να νοσήσεις είναι 19 φορές μεγαλύτερη, όπως είπε χθες κι ο κ. Μόσιαλος σε δήλωσή του. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα δούμε τι θα γίνει με την εστίαση».

Αλίκη Κωνσταντινίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *