Η ομάδα του Ματέο Σαλβίνι στο Ευρωκοινοβούλιο «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (ID) βγαίνει ωφελημένη σε Ευρωβουλευτές, ως αποτέλεσμα της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε., οι έδρες των 73 Ευρωβουλευτών της θα μοιραστούν σε δύο ομάδες. Μία αποτελούμενη από 27 έδρες και οι οποίες θα καταληφθούν από ευρωβουλευτές άλλων χωρών-μελών και 46 που θα παραμείνουν αδρανείς για το ενδεχόμενο χρήσεώς τους σε μελλοντική διεύρυνση της Ε.Ε., αναφέρει η IL GIORNALE.

Τρίτη δύναμη οι πατριώτες στην Ευρώπη

Δεδομένου ότι το ID του Σαλβίνι δεν έχει ούτε έναν Βρετανό Ευρωβουλευτή, η ομάδα δε χάσει ούτε μία έδρα στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ αναμένεται και να διευρυνθεί κατά τρεις περισσότερους ευρωβουλευτές, ξεπερνώντας σε αριθμό τους Πράσινους.

Το «κεντρώο» Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου κυρίαρχη είναι η CDU των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, αναμένεται επίσης να αυξήσει κατά πέντε τους ευρωβουλευτές του και να φτάσει τους 187. Αντιθέτως, οι Σοσιαλδημοκράτες θα μειωθούν από τους 154 στους 148, ενώ οι Πράσινοι από 74 σε 67.

Οι βαρύτερες απώλειες είναι για τις αριστερές ομάδες, πράγμα που σηματοδοτεί μία στροφή του Ευρωκοινοβουλίου προς τα δεξιά.

Ο επόμενος γύρος ανήκει στα ευρωπαϊκά πατριωτικά λαϊκά κινήματα

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σαλβίνι οδήγησε το κόμμα του, τη Λέγκα σε μία ιστορική νίκη κατά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου που πέρασε, συγκεντρώνοντας 34,27% των ψήφων και επιτυγχάνοντας την πρώτη νίκη του κόμματος σε πανιταλικό επίπεδο.

Κι ενώ ο Σαλβίνι και η Λέγκα έχουν εγκαταλείψει την κυβέρνηση, λόγω διαφωνιών με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, η δημοτικότητα του Σαλβίνι έχει αυξηθεί, με τη Λέγκα να παραμένει το πιο δημοφιλές κόμμα στην Ιταλία και την δεξιά συμμαχία της Λέγκας με τους ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ και τη FORZA ITALIA να συγκεντρώνουν γύρω στο 50%.

Στις Ευρωεκλογές είδαμε και τη νίκη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ της Γαλλίδας ηγέτιδος Μαρίν Λεπέν, που επίσης αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ευρωομάδος «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Όπως και ο Σαλβίνι, η Λεπέν βλέπει επίσης υψηλά μεγέθη στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, οδηγώντας σε προβλέψεις ότι μία εκ νέου σύγκρουσή της με τον Πρόεδρο Μακρόν το 2022 θα είναι αναπόφευκτη.

Πηγή: BREITBART