Να πούμε την αλήθεια. Τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση δείχνει την Τουρκία ως το νούμερο ένα αίτιο των αυξημένων ροών μεταναστών προς την χώρα μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι η “ολοκληρωμένη στρατηγική” για το μεταναστευτικό. Δεν μπορούμε να “χαιρόμαστε” μόνον και μόνον επειδή ο αρμόδιος υφυπουργός αναγνωρίζει την βάση του προβλήματος. Γιατί η δουλειά του δεν είναι αυτή! Η δουλειά του είναι να παράγει αποτελέσματα. Και ο αρμόδιος υπουργός για το μεταναστευτικό δεν μπορεί να μας λέει ότι … ανησυχεί!Πρέπει να μας λέει τι κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα!

«Ποτέ δεν ήταν τόσο επίμονος. Δεν είναι μόνο το περιεχόμενο, αλλά και η συχνότητα των απειλών που μας ανησυχούν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, αναφερόμενος στις απειλές του Ερντογάν.
Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό που συνεχίζει να προβληματίζει, με αφορμή και τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για τις κλειστές δομές, αναφέρεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο «Der Spiegel», απαντώντας και στο ερώτημα εάν οι απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανησυχούν την Αθήνα.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις απειλές Ερντογάν ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πύλες για την Ευρώπη στους πρόσφυγες, ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρεί ότι αυτό που ανησυχεί την Αθήνα δεν είναι μόνο το περιεχόμενο, αλλά και η συχνότητα, με την οποία ο Τούρκος πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις.
«Έχει κάνει ανάλογες δηλώσεις κατά το παρελθόν, αλλά ποτέ δεν υπήρξε τόσο επίμονος. Δεν είναι μόνο το περιεχόμενο, αλλά επίσης και η συχνότητα των απειλών που μας ανησυχούν” είπε.
Να πούμε την αλήθεια. Τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση δείχνει την Τουρκία ως το νούμερο ένα αίτιο των αυξημένων ροών μεταναστών προς την χώρα μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι η “ολοκληρωμένη στρατηγική” για το μεταναστευτικό. Δεν μπορούμε να “χαιρόμαστε” μόνον και μόνον επειδή ο αρμόδιος υφυπουργός αναγνωρίζει την βάση του προβλήματος. Γιατί η δουλειά του δεν είναι αυτή! Η δουλειά του είναι να παράγει αποτελέσματα.
Και αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν έχουν παραχθεί. Η κυβέρνηση απλά ελπίζει στον “κακό καιρό” και ζητά υπομονή μέχρι το καλοκαίρι από τους Έλληνες. Αναγνωρίζει με το πρόβλημα, που είναι μια βελτίωση σε σχέση με το refugees welcome του ΣΥΡΙΖΑ αλλά λύσεις δεν έχει δώσει…