Επανήλθε στο θέμα της παρέλασης στη Νέα Φιλαδέλφια ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο ερώτημα, αν τον κάλυψε η απάντηση Βορίδη, απάντησε καταφατικά, αλλά…

Θυμίζουμε, ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε τηλεοπτική εκπομπή κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό με τα άτομα που επεχείρησαν να γελοιοποιήσουν την παρέλαση στη Ν. Φιλαδέλφεια, και χαρακτήρισε το συμβάν «Αηδίες». Μάλιστα, οι οικοδεσπότες τις εκπομπής, μη γνωρίζοντες ότι εν τέλει επρόκειτο για στρατευμένες σαραντάρες του ΣΥΡΙΖΑ, του επεσήμαναν ότι πρόκειται για «παιδιά πιθανώς 16 ετών». Ο κ. Βορίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω αν είναι 21 ή 16 ετών. Δεν είναι 2 ετών. Με ένα παιδί που είναι 16 ετών μιλάς κανονικά, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουν. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση».

Ευκαιρία για προβολή, φλερτ με την Αριστερά και χαδάκια από Κυριάκο

Τα αντανακλαστικά του κ. Κυμπουρόπουλου λειτούργησαν γρηγορότερα από το μυαλό του και προέβη με τη σειρά του σε καταδίκη του σχολίου Βορίδη, αναφερόμενος σε στερεότυπα που έρχονται από το παρελθόν, «μέσα από τα βάθη του κοινωνικού μας σκελετού» και χαρακτηρίζοντας τη δήλωση «απαράδεκτη, μειωτική και προσβλητική».

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απήντησε μέσω Facebook ότι είναι «απολύτως προφανές ότι αναφερόμουν σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. Γιατί περί αυτού μιλούσαμε, περί της θεμιτής ή όχι απόδοσης ευθυνών στις συγκεκριμένες ‘performers’. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες αναπηρίες και είναι εντελώς προφανές ότι σε αυτές αναφερόμουν.»

Κυμπουρόπουλος: Αυτοβελτιώθηκε ο Βορίδης

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο κ. Κυμπουρόπουλος έχει μία ιδιαίτερη συμπάθεια στην Εφημερίδα των Συντακτών κι έτσι με χθεσινή του συνέντευξη επανήλθε, ερωτώμενος, εάν καλύφθηκε από την απάντηση Βορίδη.

Απ’ ό,τι φαίνεται, καλύφθηκε μεν και δήλωσε πως γνωρίζει ότι ο Υπουργός είναι «ένας απόλυτα ευαίσθητος με τα κοινωνικά ζητήματα άνθρωπος». Μετά τις σχετικές «σάλτσες» ωστόσο, ο κ. Κυμπουρόπουλος είπε: «…η Νέα Δημοκρατία έχει στελέχη που εντοπίζουν, αναγνωρίζουν τα σφάλματα και τις αδυναμίες τους και όταν χρειάζεται αυτοβελτιώνονται.»

Εν συνεχεία μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνεντεύξεως προσέθεσε: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Βορίδη συνετέλεσε, φαντάζομαι, και η έξαψη της στιγμής από την πραγματικά ενοχλητική και προσβλητική εικόνα από την παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας.»

Θα βάζαμε και στοίχημα, ότι ο Μάκης Βορίδης, μετά και την «αυτοβελτίωσή» του δε θ’ ασχοληθεί πλέον με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, όσο κι αν ο τελευταίος το επιθυμεί.