Αρχική Ελλάδα 400 Συνοριοφύλακες προσλαμβάνει το κράτος; Θα φυλάνε τα σύνορα όμως ή απλά...

400 Συνοριοφύλακες προσλαμβάνει το κράτος; Θα φυλάνε τα σύνορα όμως ή απλά θα… μεταφέρουν τους παρανόμους;

0
417
Τι θα κάνουν στα σύνορα οι Συνοριοφύλακες;
Τι θα κάνουν στα σύνορα οι Συνοριοφύλακες;

Στην πρόσληψη 400 Συνοριακών Φυλάκων που η συντριπτική τους πλειοψηφία θα αναλάβει υπηρεσία στο νομό Έβρου, θα προχωρήσει άμεσα η Κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην σαβαττιάτικη άτυπη συνάντηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Το ζήτημα βέβαια είναι το τι θα κάνουν οι Συνοριακοί Φύλακες που θα προσλάβει ο κ. Μητσοτάκης! Θα φυλάνε τα σύνορα, ή απλά θα αναλάβουν να … διευκολύνουν τους διακινητές λαθρομεταναστών, αναλαμβάνοντας την διεκπεραίωση της δουλειάς τους; Με απλά λόγια αν είναι οι Συνοριακοί Φύλακες να αναλαμβάνουν να καταγράφουν ποίοι μπαίνουν (αμέσως μετά τον πρώτο πνιγμό στον Έβρο), όπως κάνει και η Frontex, ας τους βάλουν καλύτερα πουθενά αλλού.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα γίνουν πολύ πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα. Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνουν άμεσα 400 προσλήψεις συνοριοφυλάκων. “Τώρα τον χειμώνα θα μειωθούν οι ροές από την θάλασσα και θα μεταφερθούν στα χερσαία σύνορα μας, στον Έβρο. Γι’ αυτό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ήδη έτοιμες τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη 400 Συνοριακών φρουρών, που θα αναλάβουν την επιτήρηση των συνόρων μας σε αυτή την περιοχή. Οι διαδικασίες θα προσπαθήσουμε να ολοκληρωθούν ως το τέλος του χρόνου”, είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ν.Δ, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr.