Τόσο… κράτησε η αποφασιστικότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έναντι των ομάδων ροπαλοφόρων, κουκουλοφόρων και μολοτοφόρων, που έχουν ως… έδρα τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Σήμερα, η “ομαλότητα της παρανομίας” επανήλθε. Και ανενόχλητοι όλοι οι παραπάνω έκαναν κανονικά την δουλειά τους!
Και τις μας είπε η ΕΛ.ΑΣ; Αστειότητες προφανώς καθώς στην ανακοινωσή της αναφέρεται ότι η «πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων  στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου. Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».