Μόνον ειρωνικό… γέλιο μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών, σχετικά με την τελευταία κίνηση του κ. Χρυσοχοΐδη, η οποία αφήνει “άστεγη” την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Γράφουν λοιπόν:

Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι με από την 29/10/2019 διαταγή του Αρχηγείου, καλείται η ΔΙ.ΑΣ Αθηνών “άρον -άρον”, ήτοι έως την 31/10/2019 ώρα 14:00, να παραδώσει στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων τα 14 από τα συνολικά 25 στέγαστρα που σταθμεύουν οι 140 από τις 250 στεγασμένες υπηρεσιακές μοτοσικλέτες της.

Είναι προφανές ότι η απόφαση στερείται κάθε αντικειμενικής αξιολόγησης χωρίς κυρίως να υπολογίζει τις επιπτώσεις στις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας της μάχιμης αστυνόμευσης που έχει επιφορτιστεί η ΔΙ.ΑΣ σχετιζόμενες με την αδήριτη ανάγκη στέγασης οχημάτων και προσωπικού , που εν όψη χειμερινής περιόδου δεν μπορεί να είναι εκτεθειμένα και στο έλεος των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε αν συνυπολογίστηκε και η προστιθέμενη δύναμη των περίπου 400 νέων Ειδικών Φρουρών που θα προκύψει σε σύντομο χρονικό διάστημα και απαιτεί πρόνοια για επέκταση της στέγασης και κάθε άλλο από την επερχόμενη συρρίκνωση των εγκαταστάσεών της .

Επίσης είναι προφανές ότι η απόφαση στερείται αντικειμενικής αξιολόγησης μιας και δεν εξασφαλίζει, ούτε χρόνο, ούτε χώρο για τη μεταφορά και στέγαση των υπό “έξωση” μοτοσικλετών της ΔΙ.ΑΣ.

Φρονούμε ότι η απόφαση αυτή διέλαθε της απαιτούμενης εκτίμησης των αντικειμενικών στοιχείων, στερούμενη την γνώση των όσων αρνητικών θα επιφέρει σε ένα κομμάτι προσωπικού και εν γένει στη λειτουργία ενός από τους κυριότερους μοχλούς αστυνόμευσης.

Μετά ταύτα ζητούμε :

Την άμεση ανάκληση της απόφασης για την “έξωση” των περίπου 140 μοτοσικλετών της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών και την εξασφάλιση νέων- επιπλέον στεγάστρων για την στέγαση όλων των υπηρεσιακών μηχανών και του προσωπικού.

Για το Δ Σ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ Β. MΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ Ε.