Να το παίξει “ηγέτης της αντιπολίτευσης” προσπάθησε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Σφακιά όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας του στην Δυτική Κρήτη και εξαπέλυση πυρά κατά της κυβέρνησης.

Κατά την εισήγησή του στην ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός στηλιτεύοντας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό αποδοκιμασίας που έλαβε χώρα στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα: «Που πήγαν όλοι αυτοί που μαζεύονταν κατά χιλιάδες κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών; Τους βλέπει κανείς μονάχα μεμονωμένους, σαν τους τρελούς στα αεροπλάνα μέσα, σαν γραφικές φιγούρες, δεν είναι καθόλου γραφικά τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. (…) Είναι κρίσιμο το ότι εμείς κάναμε το σωστό αυτό που θεωρούσαμε για την πατρίδα μας. Τούτη την ώρα δεν έχουμε τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη να περιπολούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας αλλά τα ελληνικά. Διαψεύδονται οι προσδοκίες και αποκαλύπτονται οι απάτες».
Μεμονωμένοι ή οχλαγωγοί;
Και όλα αυτά τα είπε λίγες μόνον ώρες αφού ξανά έπεσε θύμα αποδοκιμασίας στον δρόμο, στην Κρήτη την οποία και αποκάλεσε “απόρθητο κάστρο”, όπου οι “συνοδοί ασφαλείας” του έδιωξαν με σπρωξιές έναν άνθρωπο που του τα “έψαλλε”.
Ο κύριος Τσίπρας έχει το πικρό “προνόμιο” να είναι ο μοναδικός πρώην πρωθυπουργός που αποδοκιμάζει με τόσο ένταση ο ελληνικός λαός. Κυκλοφορεί με τους “φουσκωτούς” του και μας αποκαλεί “μεμονωμένους” αν τον αποδοκιμάζει ένας μόνος του ή “οχλαγωγούς” εάν είναι περισσότεροι!
Ο,τιδήποτε θα πει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιζητά μια “επιστροφή στην κανονικότητα”. Οι Έλληνες όμως δεν ξεχνούν! Και δεν πρέπει να ξεχάσουν!