Είναι να γελά και να κλαίει κανείς με τα όσα συμβαίνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι απελπισμένες κραυγές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιμετωπίζονται με το “στύλ Χρυσοχοϊδη”, αυτό που λεει “να το πάρουμε απόφαση ότι θα μείνουμε μαζί”. Και επειδή χαζοί δεν είναι οι μετανάστες, η επανάληψη καταστάσεων “Μόρια” είναι θέμα χρόνου να γίνει σε όλα τα νησιά. Αυτό συνέβη και στην Σάμο, όπου ο Δήμαρχος μίλησε ξεκάθαρα για… εξέγερση!
Και γιατί να μην γίνει εξέγερση; Αφού αυτοί που έκαψαν την Μόρια δικαιώθηκαν και είναι ήδη πολύ πιθανόν να είναι στην κεντρική Ελλάδα! Ο κ. Κουμουτσάκος και ο κ. Χρυσοχοΐδης, ό,τι λόγια και εάν χρησιμοποίησαν, στην ουσία δικαίωσαν την “εξεγερσή” τους!

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: Είχαμε εξέγερση

Έγινε «εξέγερση και η φωτιά είναι μέρος της εξέγερσης» κατήγγειλε ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Σημειώνοντας ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας απόπειρας εμπρησμού στη μία πλευρά του ΚΥΤ, είπε πως λόγω της αποτυχίας της, μπήκε τελικά φωτιά στην άλλη του πλευρά, στην οποία και σημειώθηκε έκρηξη.«Αν είχαμε απόψε ισχυρούς βόρειους ανέμους, το Μάτι δε θα ήταν τίποτα», σχολίασε σχετικά ο Γ.Στάντζος. Όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής, πλήθος αιτούντων άσυλο έχει βρει καταφύγιο στο κέντρο της πόλης Βαθύ.

Τι έβγαλε η… επικοινωνία με τον Χρυσοχοΐδη;

Από πλευράς τους οι τοπικές Αρχές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αποφασίστηκε σήμερα να μη λειτουργήσουν τα σχολεία στο Βαθύ. «Έχουμε 7000 μόνιμους κατοίκους και 5700 πρόσφυγες», είπε ο Γ.Στάντζος, τονίζοντας πως οι κάτοικοι της πόλης της Σάμου, στα όρια της οποίας βρίσκεται το ΚΥΤ είναι στο «κόκκινο».