Κινητοποίηση έξω από την Αντιπεριφέρεια πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Ομάδα Πρωτοβουλίας Εθνικής Μνήμης Ζακύνθου, διαμαρτυρόμενη για το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν στο νησί μας μετανάστες με την συγκατάθεση της κ. Ρόδης Κράτσα, όπως ανέφεραν «κυβερνητικές πηγές» μετά τη συνάντηση που είχαν όλοι οι Περιφερειάρχες της χώρας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Τα μέλη της Ομάδας συναντήθηκαν και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, κ. Γιώργο Στασινόπουλο, στον οποίο επισήμαναν πως είναι κάθετα αντίθετοι με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, ενώ διαμήνυσαν πως το επόμενο διάστημα θα λάβουν χώρα ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης ξεκαθάρισε πως η κ. Κράτσα ζήτησε από την κυβέρνηση να εξαιρεθούν τα Ιόνια Νησιά από αυτή τη διαδικασία, διότι έχουμε πολλά προβλήματα, όπως είναι η πτώχευση της Thomas Cook.
Το θέμα πάντως δεν έχει… κλείσει, δεδομένου ότι η κυβέρνηση θέλει να απλώσει σαν σεντόνι τους πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα, μιας και οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται ραγδαία μέρα με τη μέρα, ιδιαίτερα δε μετά την στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη Συρία και τον αποδεκατισμό των Κούρδων.