Ένα μικρό ποτάμι δίπλα στη δομή έχει πλέον μολυνθεί, όπως λένε οι κάτοικοι της Μάνδρας, αφού εκεί καταλήγουν αποχετεύσεις.
Από τότε που έφυγε η Αστυνομία από τη δομή και δόθηκε η διαχείριση σε μία Δανέζικη ΜΚΟ, η κατάσταση ξέφυγε από κλοπές, φθορές και φασαρίες, λένε οι κάτοικοι των γύρω χωριών, ενώ δεν παραλείπουν να εκφράσουν την αγανάχτησή τους για το γεγονός ότι έχουν εγκαταληφθεί και από το Δήμο και τις υπόλοιπες αρχές. Ακούνε μάλιστα ότι η Δανέζικη ΜΚΟ έχει προτείνει να έρθουν άλλοι 500 και να προστεθούν στους υπάρχοντες και βρίκονται σε αναστάτωση το τελευταίο διάστημα ….
Δύσκολες οι νύχτες για τους κατοίκους της Μάνδρας στην Θεσσαλία!, καθώς από τη δομή του Κουτσοχερου γίνονται επιδρομές στα σπίτια τους.. Κάποιοι μάλιστα ρίχνουν πέτρες για να δοκιμάσουν αν κατοικούνται τα σπίτια και αν δεν δουν ανταπόκριση μπαίνουν μέσα και τα κλέβουν.
«Δεν θέλουμε να μας πειράζουν, όπως εμείς δεν τους πειράζουμε» λένε με μία φωνή στην κάμερα της Θεσσαλίας τηλόρασης.

 

Οριακή λοιπόν έχει γίνει η κατάσταση στο hot spot του Κουτσόχερου τόσο για τους φιλοξενούμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους των γύρω χωριών και κυρίως της Μάνδρας, που γειτνιάζει άμεσα με τη δομή, εξαιτίας του γεγονότος ότι στοιβάζονται κοντά στις 1500 ψυχές εκεί…

Ο χώρος πλέον και η γύρω περιοχή αναδύουν μία δυσωδία, καθώς οι υποδομές αποχέτευσης είτε είναι υποτυπώδεις, είτε δεν επαρκούν, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη για τόσο μεγάλο αριθμό φιλοξενουμένων. Ένα μικρό ποτάμι δίπλα στη δομή έχει πλέον μολυνθεί, όπως λένε οι κάτοικοι της Μάνδρας, αφού εκεί καταλήγουν αποχετεύσεις. Κτηνοτρόφος μιλώντας στην “τηλεόραση της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ” και στη δημοσιογράφο Ράνια Αλεξίου, μας είπε ότι πρόσφατα πήγαν τα πρόβατά του να πιουν νερό από το ποταμάκι και ψόφησαν!

Πάντως οι κάτοικοι της Μάνδρας διευκρινίζουν πως πλέον υπάρχουν μόνον μετανάστες, κανείς από τους 1440 που βρίσκονται στη δομή του Κουτσόχερου δεν είναι Σύριος και το γεγονός ότι προέρχονται από κράτη, με διαφορετικές κουλτούρες (κυρίως Πακιστάν και αφρικανικές χώρες) έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά-πυκνά αιματηρά επεισόδια…

πηγή