Είναι σαφές ότι οι μαζεμένοι στην Μόρια, κάθε άλλο παρά φιλήσυχοι μετανάστες είναι. Είτε ήλθαν με αυτού του είδους την νοοτροπία, είτε τους δασκάλεψαν οι αντιεξουσιαστές, που ως μέλη και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ έχουν και αυτοί πλημμυρίσει το νησί είναι κάτι που χρήζει διερεύνησης, αλλά δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας!

Αντιμέτωποι με μια «πολύ δύσκολη κατάσταση» βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι αστυνομικοί στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου, σε δηλώσεις του στο «Θέμα 104,6», μετανάστες και πρόσφυγες «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια φώναζαν “kill police”».Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ σημειώθηκαν βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών-προσφύγων. Κοντέινερ κάηκαν, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με πυροσβέστες να καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν επίθεση την ώρα που προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

«Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Είχαν πολύ επιθετική συμπεριφορά, δεν άφηναν τα πυροσβεστικά για την κατάσβεση. Όταν είδαν το πτώμα χάρη στην εμπειρία συναδέλφων και από τύχη δεν είχαμε θύματα» πρόσθεσε ο κ. Ροδόπουλος.«Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πράγμα» συμπλήρωσε ο ίδιος, περιγράφοντας ότι στο ΚΥΤ βρίσκονται αυτήν τη στιγμή «13.000 άνθρωποι από τουλάχιστον 17 διαφορετικές φυλές».«Το πιο ανησυχητικό είναι το σημείο που βρίσκεται το κέντρο κράτησης μέσα στη Μόρια, όπου τοποθετούνται οι κρατούμενοι που είναι για επαναπροώθηση στο τουρκικό έδαφος. Χθες ήταν 40 κρατούμενοι και φυλάσσονταν από 5 συναδέλφους που δέχθηκαν επίθεση από 400 άτομα. Κινδύνευσαν οι συνάδελφοι, γλίτωσαν χάρη στην εμπειρία τους, καθώς δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής» ανέφερε επίσης.