Ένας όχλος από 100 ενόπλους της ισλαμικής τρομοκρατικής ομάδας Μπόκο Χαράμ λεηλάτησε και πυρπόλησε μία εκκλησία στις βόρειες παρρηφές του Καμερούν. Τη νύχτα μεταξύ 14ης και 15ης Σεπτεμβρίου, οι άνδρες της Μπόκο Χαράμ επετέθησαν στην τοπική εκκλησία της Κράουα Μάφα, ισοπεδώνοντάς την.

Μαζί με την εκκλησία, οι Τζιχαντιστές έκαψαν παρακείμενες εγκαταστάσεις που είχαν παραχωρηθεί στην ιεραποστολή, έκλεψαν διακόσια αιγοπρόβατα και έσφαξαν ένα βόδι.

Η τοπική στρατιωτική μονάδα, παρ’ ότι γνώριζε για την επίθεση δεν επεχείρησε να συλλάβει τρομοκράτες, επικαλούμενη λειψανδρία. Η δραστηριότητα των Tζιχαντιστών βρίσκεται σε έξαρση στην παραμεθόριο αυτή περιοχή του Καμερούν και οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας είναι ανεπαρκείς.

Από την κυβέρνηση της χώρας έχει ζητηθεί να κάνει ενέργειες για την αντιμετώπιση του έμψυχου ελλείμματος, όμως μέχρι στιγμής κωφεύει.

Επιπλέον, οι απαγωγές καθολικών ιερέων ψιθυρίζονται όλο και περισσότερο στο Καμερούν, κυρίως στις δυτικές περιοχές του, μετά το ξέσπασμα εχθροπραξιών το 2017, οι οποίες οδήγησαν σε εκατοντάδες θανάτους.

Μόλις τον περασμένο μήνα, δύο καθολικοί ιερείς απήχθησαν υπό την απειλή όπλων στο χωρίο Ιμπάλ, στην αγγλόφωνη περιφέρεια, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ο πατήρ Φράνκλιν Μπαναδζέμ Ντίντζι, ο επισκοπικός επίτροπος νεολαίας της μητρόπολης του Κούμπο και ο πατέρας Πάτρικ Άντανγκ απήχθησαν αργά τη νύχτα της Πέμπτης κατά μήκος της οδού Ιμπάλ-Τζικετζέμ, στη διαδρομή προς την πόλη Όκου, στα βορειοδυτικά», ανακοίνωσε η τοπική Καθολική Εκκλησία, καλώντας τους απαγωγείς να απελευθερώσουν τους κληρικούς χωρίς να τους πειράξουν.