Τουρκικά παιχνίδια στην Θράκη καταγγέλουν τοπικά ΜΜΕ, καθώς μαθητές των ελληνικών σχολείων της μειονότητας, “έκλεισαν την πόρτα” για να μην μπει ο επίσημος Μουφτής.

Γράφει συγκεκριμένα η ιστοσελίδα tourkikanea.gr:
Ένταση στο ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγιέ !

Στην Δυτική Θράκη, το κουδούνι για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 για το ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγιέ της Κομοτηνής, χτύπησε σε ένα περιβάλλον έντασης και συνοδεία της αστυνομίας

Αιτία για αυτή την ένταση που προκλήθηκε το πρωί ήταν το γεγονός πως ο διορισμένος από το ελληνικό κράτος μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλίλ, θέλησε να μετάσχει στην τελετή έναρξης της χρονιάς παρά το ότι δεν είχε προσκληθεί από την σχολική εφορία του σχολείου.

Οι μαθητές μαζεύτηκαν στην πύλη του σχολείου και δεν επέτρεπαν στον τοποτηρητή της μουφτείας να μπει στην αυλή του σχολείου. Τότε ξαφνικά υπήρξε ένταση και ο τοποτηρητής κάλεσε την αστυνομία μπροστά στο σχολείο. Αστυνομικοί με μηχανές έφτασαν σύντομα και αφού συνομίλησαν για λίγο με τον τοποτηρητή, αποσύρθηκαν και παρατηρούσαν.

Ακολούθως ήρθε επί τόπου η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου. Άρχισε να συνομιλεί με τα παιδιά και τους είπε να αποσυρθούν από την πόρτα και να επιτρέψουν στον τοποτηρητή της μουφτείας να εισέλθει στην αυλή. Αν και τους είπε πως αυτό που κάνουν είναι παράνομο, τα παιδιά ήταν αποφασισμένα  στην στάση τους και δεν το επέτρεψαν.

Εντέλει η κυρία Κοσμίδου και ο Τζιχάτ Χαλίλ εισήλθαν από μια άλλη πόρτα και τότε την ώρα που θα άρχιζε η τελετή, οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν με χειροκροτήματα και μετά ήρεμα όλοι μαζί έφυγαν από την αυλή του σχολείου και δεν μετείχαν στην τελετή. Παρέμειναν μόνο 19 μαθητές στην άδεια αυλή που άκουσαν την ομιλία της κυρίας Κοσμίδου και του Τζιχάτ Χαλίλ.

Σχ: Είμαστε βέβαιοι πως τέτοια διαμαρτυρία δεν μπορεί παρά να έγινε με παρακίνηση από την Τουρκία. Άλλωστε διακρίναμε πως παρών στα γεγονότα εκεί ήταν και ένας γνωστός μουσουλμάνος θεολόγος που υπάγεται στον ψευδομουφτή Σερίφ…

Αλλά αυτό δεν αναιρεί την μεγάλη ευθύνη της Ελλάδας που διατηρεί ακόμη στην θέση του τον τοποτηρητή της μουφτείας Κομοτηνής.

Δεν μπορεί ο άνθρωπος !

¨Χάνουμε¨ τζαμιά, απογοητεύουμε ανθρώπους πιστούς στο ελληνικό κράτος και παρόλα αυτά ακόμη τον κρατάνε !

Ακούει κανείς ;