Τις προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης ανέπτυξε στην ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός Ανάπτυξης εστίασε στην επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Δεν έχασε ωστόσο την ευκαιρία να επιτεθεί στον πάλαι ποτέ ομόσταβλό του, Κυριάκο Βελόπουλο.

Απαντώντας στις αιχμές του Κυριάκου Βελόπουλου, ότι η οικοδόμηση δύο ουρανοξυστών στο Ελληνικό είναι πολύ επικίνδυνη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έφερε σαν παράδειγμα το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Τόκιο, που αποτελούν τις πλέον σεισμογενείς πόλεις του πλανήτη και είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης:

«Με συγχωρείτε κύριοι συνάδελφοι, σάς εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα, αλλά η συζήτηση στην αίθουσα αυτή πρέπει να γίνεται σοβαρά. Γιατί αν πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι δε χτίζονται ουρανοξύστες στη θάλασσα και δε χτίζονται σε σεισμογενείς περιοχές, κατοικείτε σε άλλον πλανήτη και όχι σ’ αυτόν που λέγεται γη. Για να ‘μαστε συνεννοημένοι! Άρα να κάνετε κριτική εκεί που πρέπει…»