Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα αμερικανικό πλοίο κατέστρεψε ιρανικό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο στενό του Ορμούζ. Πρόκειται για εξέλιξη που σχετίζεται με την τεταμένη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για την πτήση του Drone, την χαρακτήρισε ως την πιο πρόσφατη «εχθρική» ενέργεια από πλευράς του Ιράν και κάλεσε όλες τις χώρες να καταδικάσουν τις απόπειρες του Ιράν να παρεμποδίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και το διεθνές εμπόριο σε μια στρατηγική θαλάσσια οδό, στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε την κατάρριψη του Drone από το αεροπλανοφόρο USS BOXER ήταν μία αμυντική ενέργεια, αφού πρώτα το Drone είχε προσεγγίσει το πλοίο στο ένα περίπου χιλιόμετρο και αγνοήθηκαν πολλαπλές εκκλήσεις για να σταματήσει την πορεία του. Ο Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι το μη επανδρωμένο ιρανικό αεροσκάφος απείλησε την ασφάλεια του αμερικανικού πλοίου και του πληρώματός του.

Το Ιράν πρόσφατα είχε καταρρίψει ένα αμερικανικό Drone, το οποίο σύμφωνα με τους Ιρανούς πετούσε πάνω από τη χώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ετοιμαστεί αεροπορική επίθεση ως αντίποινα, η οποία ανεκλήθη από τον Αμερικανό Πρόεδρο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.