Είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τοποθετείται δημόσια από μόνος του, όποτε το κρίνει, μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter. Έτσι και την Κυριακή το απόγευμα, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να επιτεθεί μέσω του Twitter στους ακροαριστερούς πολιτικούς, οι οποίοι δε δίστασαν να αποκαλέσουν έως και την Δημοκρατική Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ρατσίστρια.

Είναι τόσο ενδιαφέρον να βλέπει κανείς «Προοδευτικές» Δημοκρατικές γυναίκες του Κονγκρέσου, που στην πραγματικότητα προέρχονται από χώρες, των οποίων οι κυβερνήσεις είναι μία απόλυτη και ολική καταστροφή, οι χειρότερες, οι πιο διεφθαρμένες και απαράδεκτες στον κόσμο (αν έχουν καν μία λειτουργική κυβέρνηση), να λένε τώρα δυνατά και με αγριότητα στο λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο έθνος στον κόσμο, πώς πρέπει να λειτουργεί η κυβέρνησή μας. Γιατί δε γυρνούν πίσω, να διορθώσουν τα ολοκληρωτικά κατεστραμμένα και παραδομένα στο έγκλημα μέρη από τα οποία προέρχονται. Και μετά ας γυρίσουν πίσω να μάς δείξουν πώς γίνεται. Αυτά τα μέρη χρειάζονται τη βοήθειά σας επειγόντως, ίσα που προλαβαίνετε! Είμαι σίγουρος ότι η Νάνσι Πελόζι θα χαρεί να μεριμνήσει για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σας.

Η επίθεση αυτή του Τραμπ, στρέφεται κυρίως εναντίον μίας ακροαριστερής τετραμελούς ομάδος γυναικών Δημοκρατικών Αντιπροσώπων με πρόσφατο μεταναστευτικό υπόβαθρο. Μεταξύ αυτών και η γνωστή Αλεξάντρια Οκέιζιο Κόρτεζ, εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης. Οι κυρίες απεκάλεσαν τη γνωστή επικρίτρια του Ντόναλντ Τραμπ, Νάνσι Πελόζι, ρατσίστρια και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ από την περασμένη Παρασκευή ανέλαβε την υπεράσπισή της.

Αναμενόμενο άδειασμα από την Πελόζι

Η Νάνσι Πελόζι
Η Νάνσι Πελόζι

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Νάνσι Πελόζι δεν ενοχλήθηκε που οι ομόσταυλές της την αποκάλεσαν ρατσίστρια. Η Πελόζι είχε υποστηριχθεί από τον Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για τη θέση της Προέδρου του Κονγκρέσου, παρ’ ότι είναι Δημοκρατική, καθώς ούτως ή άλλως, οι Δημοκρατικοί κατείχαν την πλειοψηφία. Ορμώμενη από τις επικρίτριές της, πήρε τη σκυτάλη και με tweet απεκάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τον Τραμπ ρατσιστή. Έγραψε συγκεκριμένα:

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ λέει σε τέσσερεις Αμερικανίδες Γυναίκες του Κονγκρέσου να γυρίσουν πίσω στις χώρες τους, επιβεβαιώνει ότι το πλάνο του να «Κάνει την Αμερική μεγάλη και πάλι» (σ.σ. Make America Great Again) είναι στην πραγματικότητα να «κάνει την Αμερική λευκή και πάλι. Η διαφορετικότητά μας είναι η δύναμή μας και η ενότητά μας είναι η ισχύς μας.

Για να συμπληρώσει λίγο μετά:

Καταδικάζω τα ξενοφοβικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, που ως σκοπό έχουν να διχάσουν το έθνος μας. Αντί να επιτίθεται σε μέλη του Κονγκρέσου, θα έπρεπε να εργαστεί πάνω σε μία ανθρώπινη μεταναστευτική πολιτική που θα απεικονίζει τις αμερικανικές αξίες. Σταματήστε τις διώξεις!

Αντιδράσεις από το Χόλιγουντ

Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουν Μόργκαν Φρίμαν
Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουν Μόργκαν Φρίμαν

Με αφορμή το tweet του Προέδρου το hashtag #RacistInChief (αρχιρατσιστής), προσέλκυσε τα σχόλια αρκετών αστέρων του Χόλιγουντ, γνωστών και στο ελληνικό κοινό. Παραθέτουμε τα σημαντικότερα από αυτά:

Ο 81χρονος Μόργκαν Φρίμαν, για τον οποίον ακούστηκαν πρόσφατα κατηγορίες για σεξουαλικής κακοποίησης πολλών γυναικών, μεταξύ των οποίων και της θετής εγγονής του, ανήρτησε τη φράση «Ο Τραμπ είναι ρατσιστής» επαναλαμβανόμενη δέκα φορές.

Η βετεράνος ηθοποιός του Χόλιγουντ Μία Φάροου
Η βετεράνος ηθοποιός του Χόλιγουντ Μία Φάροου

Η βετεράνος σταρ του Χόλιγουντ, πρώην σύντροφος του Γούντι Άλλεν Μία Φάροου έγραψε ό,τι τετριμένο και πολιτικώς ορθό συναντά κανείς ως αντίλογο σε όποιον αντιτίθεται στη λαθρομετανάστευση, χωρίς να εκπλήξει και κανέναν:

«Δεν μπορείς, δεν μπορείς να ηγείσαι των Ηνωμένων Πολιτειών – νιώθουμε περήφανοι που είμαστε ένα έθνος που αποτελείται από ανθρώπους από κάθε χώρα της γης.»

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Μίρα Σορβίνο
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Μίρα Σορβίνο

Η Μίρα Σορβίνο με παραληρηματικό τρόπο πόσταρε καμιά δεκαριά tweets ξεκινώντας λέγοντας:

«Έι, Ντόναλντ Τραμπ, γιατί δεν πας εσύ πίσω από ‘κει που ‘ρθες, σε μια χώρα όπου οι λευκοί μπορούσαν να υποδουλώνουν και να τρομοκρατούν τους εγχρώμους, να τους κρατούν μακριά από τις γειτονιές και τα σχολεία, να προβαίνουν σε γενοκτονίες ιθαγενών Αμερικανών, να κλέβουν τη γη τους και να την δηλητηριάζουν με την απληστία τους…»

Η κωμικός Μπετ Μίντλερ
Η κωμικός Μπετ Μίντλερ

Πιο «κόσμια» ήταν η γνωστή κωμικός, Μπετ Μίντλερ, η οποία, παραθέτοντας φωτογραφία από το tweet του Προέδρου των ΗΠΑ, έγραψε:

«Αγαπητέ Ντόναλντ Τραμπ, αυτές οι νεαρές Αντιπρόσωποι πρέπει να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους, τη Νέα Υόρκη, τη Μινεσότα, το Οχάιο και να συνεχίσουν να δουλεύουν πάνω στην πιο διεφθαρμένη, απαράδεκτη και ολοκληρωτικά καταστροφική κυβέρνηση (δηλαδή τις σημερινές Η.Π.Α.). Παρεμπιπτόντως, μήπως έχεις κάποια εφαρμογή που εντοπίζει τις στιγμές διαύγειάς σου;»

Ο διάσημος συγγραφέας Στέφεν Κινγκ
Ο διάσημος συγγραφέας Στέφεν Κινγκ

Ο γνωστός συγγραφέας και σεναριογράφος Στέφεν Κινγκ το τερμάτισε γράφοντας:

Πρώτα εκδηλώνεις μίσος και φόβο για τις μειονότητες. Μετά τις κυκλώνεις και τις βάζεις σε στρατόπεδα. Στη συνέχεια, στέλνεις ένοπλα αποσπάσματα για να βρουν αυτούς που αναγκάστηκαν να κρυφτούν. Τα περιβραχιόνια έπονται,σωστά;