Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα. Τις πληγές της μετράει η Χαλκιδική, όπου μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

Έχουν ανασυρθεί 6 νεκροί από τις κάτωθι περιοχές:

– Σωζόπολη 2 νεκροί (πρόκειται για οικογένεια Τσέχων παραθεριστών σε τροχόσπιτο στην παραλία της Σωζόπολης, το οποίοι ανετράπη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, να τραυματιστεί ο γιος τους ελαφρά που έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πολυγήρου, ενώ ο 19χρονος εγγονός τους είναι καλά στην υγεία του).

– Νέα Πλάγια 2 νεκροί (πρόκειται για μία γυναίκα και τον 8χρονο γιο της από την Ρουμανία που σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε υπόστεγο ταβέρνας και τραυματίστηκε άλλη μία γυναίκα. Όλοι τους απεγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς, ενώ το παιδί κατέληξε κατά την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο).

– Ποτίδαια 2 νεκροί (ένας Ρώσος με τον δίχρονο γιο του καταπλακώθηκαν από δέντρο και σκοτώθηκαν. Τους απεγκλώβισαν εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο Ποτίδαια Palace).
Ένας αγνοούμενος (Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού από τις 23:30 χθες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής για τον εντοπισμό 62χρονου αλιέα ο οποίος βγήκε στις 19:30 για ψάρεμα με σκάφος 8 μέτρων και έκτοτε αγνοείται. Κάλεσε το Λιμενικό η σύζυγος του και ενημέρωσε πως δεν είχε επιστρέψει. Έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από σκάφη του Λιμενικού, αλιευτικά σκάφη και ένα εμπορικό πλοίο με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα).

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τον θάνατο ηλικιωμένου στην Ημαθία, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές, δεν συμπεριλαμβάνεται στα θύματα της κακοκαιρίας, καθώς σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, πέθανε από παθολογικά αίτια.

Συνολικά 100 άτομα τραυματίστηκαν στην Χαλκιδική εκ των οποίων οι 23 νοσηλεύονται και στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν απλά οι Πρώτες Βοήθειες. Συγκεκριμένα, νοσηλεύονται 6 άτομα στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, 12 άτομα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και 5 παιδιά στο Νοσοκομείο «Γεννηματά» της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από το πρωί για τις συνέπειες του φονικού καιρικού φαινομένου στη Β.Ελλάδα. Στις 12 θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στην ΓΓ Τύπου για την αποτίμηση της κατάστασης στη Χαλκιδική και ανακοινώσεις για τον τρόπο διαχείρισης των συνεπειών της κακοκαιρίας από πλευράς της κυβέρνησης.