Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι υπέγραψε την Πέμπτη που μας πέρασε νομοσχέδιο, που απαιτεί από δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, των οποίων τα θύματα υπήρξαν κατά την τέλεση νεώτεροι των 13 ετών, να υποβληθούν σε «θεραπεία χημικού ευνουχισμού», ως προϋπόθεση αναστολής της ποινής τους.

Η θεραπεία, η οποία συνίσταται στη λήψη φαρμάκων, προορίζεται να καταστείλει ή να εμποδίσει την παραγωγή τεστοστερόνης.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Στιβ Χερστ, ο οποίος υποστήριξε τη νέα νομοθεσία, δήλωσε ότι πρόθεσή του, ψηφίζοντας αυτό νομοσχέδιο είναι να σταματήσει η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

«Μιλάω πολύ σοβαρά», είπε ο Χερστ. «Όχι μόνο ήθελα να περάσει, αλλά θα το παρακολουθώ στο μέλλον, ώστε, όπου μπορούμε, να προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε. Ένας από τους απώτερους στόχους που θέλω να πετύχω είναι να το παρακολουθήσουμε και να βεβαιωθούμε ποια φαρμακευτική αγωγή λειτουργεί και σε ποια άτομα».

Ο Χερστ πρόσθεσε : «Υπάρχει κόσμος που λέει ότι αυτό είναι απάνθρωπο. Πώς μπορεί να είναι πιο απάνθρωπο από το να κακοποιείς ένα μικρό παιδί; Αυτό είναι ένα από τα πιο απάνθρωπα πράγματα που υπάρχουν.»

Όπως αναφέρεται στο «AL.com», «…ο νόμος για τον χημικό ευνουχισμό λέει ότι οι δράστες σεξουαλικών κακοποιήσεων των οποίων τα θύματα ήταν νεότεροι από 13 θα πρέπει να κάνουν θεραπεία με οξεική μεδροξυπρογεστερόνη ή το χημικό ισοδύναμό της, που, μεταξύ άλλων, μειώνει, αναστέλλει ή εμποδίζει την παραγωγή τεστοστερόνης, ορμονών ή άλλων χημικών ουσιών στο σώμα ενός ατόμου.»

ΤοAL.com ανέφερε επίσης:

«Ο νόμος απαιτεί την έναρξη της θεραπείας τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την απελευθέρωση ενός parolee. Ο καταδικασθείς υποχρεούται να πληρώσει για τη θεραπεία, εκτός εάν ένα δικαστήριο αποφασίσει ότι δεν μπορεί. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Αλαμπάμα θα διαχειρίζεται τις θεραπείες.»

Ο γερουσιαστής της Αλαμπάμα Καμ Ουορντ, ο οποίος επέβλεψε και χειρίστηκε το νομοσχέδιο του Χερστ στη Γερουσία, δήλωσε ότι ο νόμος θα ισχύει μόνο για έναν μικρό αριθμό παραβατών, επειδή οι περισσότεροι παραβάτες δεν θα ληφθούν υπόψη. Ανέφερε επίσης:

«Νομίζω ότι είναι ένας καλός νόμος και ότι θα λειτουργήσει και αποτρεπτικά.»

Υπενθυμίζουμε, ότι όπως αναφέραμε σε παλαιότερο δημοσίευμα του THE RIGHTER, ανάλογο νόμο θέλει να εισάγει προς ψήφιση στην Ιταλική Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.