Αρχική Πολιτική Εκλογές Συνέντευξη του Στρατηγού Συναδινού που θα συζητηθεί

Συνέντευξη του Στρατηγού Συναδινού που θα συζητηθεί

0
452
Συναδινός

Ο επικεφαλής της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός έχει ανακοινώσει την συμμετοχή του στο κοινό ψηφοδέλτιο ΛΑΟΣ-ΠΑΤΡΙΕ για τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Δραττόμενοι της ευκαιρίας του θέσαμε μερικά ερωτήματα για το όλο εγχείρημα.

Στρατηγέ σας ευχαριστούμε για την συνομιλία και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας. Έχετε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι είναι περίπου σαν χάσιμο χρόνου οι συζητήσεις που γίνονται για την ένωση του πατριωτικού χώρου. Λόγω υπερβολικών φιλοδοξιών κάποιων ή του συνδρόμου του παραγοντισμού, επειδή ορισμένοι αρκούνται να ηγούνται σε ελάχιστα άτομα και μέχρι εκεί. Με εσάς, τον κύριο Καρατζαφέρη και τα υπόλοιπα κόμματα του ψηφοδελτίου κάτι επετεύχθη. Βλέπετε να έχει νόημα η συζήτηση για ένωση του χώρου με στόχο τις εθνικές εκλογές;

Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες σας. Εύχομαι σε όλους υγεία προσωπική και οικογενειακή και στους συνεργάτες της εφημερίδας κάθε επιτυχία στην επίτευξη των στόχων σας. Η Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση ήταν και είναι υπέρμαχος της ένωσης του πατριωτικού χώρου. Προσωπικά συμμετείχα σε όλες τις διεργασίες του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου (Ε.Σ.Ο.) όταν κάποιοι πρόεδροι πατριωτικών φορέων όχι απλά σνόμπαραν αλλά και χλεύαζαν την προσπάθεια αυτή. Συνομίλησα με πολλούς, κάποιοι συμφώνησαν άλλοι διαφώνησαν για τους δικούς τους λόγους, κανένα όμως δεν υποτίμησα, ούτε έδιωξα από το τραπέζι των συνομιλιών. Από την όλη διαδικασία, η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. βγήκε «σοφότερη» και αποκόμισε εμπειρία και γνώση που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ως διδάγματα. Με τον κ. Καρατζαφέρη και το ΛΑ.Ο.Σ. επετεύχθη η απαραίτητη σύγκληση σε μόλις δυο συναντήσεις, όταν με προέδρους άλλων φορέων συνομιλούσα επί τρεις μήνες, άνευ αποτελέσματος. Από την αρχή τα δεδομένα τέθηκαν επί τάπητος. Η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. ήταν ήδη συνασπισμένη με το ΠΑ.ΡΟ.Ν του Ζώη Κολιού, το Κ.ΕΛ.ΔΑ. του Χαράλαμπου Περβανά, τη Λ.Ε.Π.Ε.Ν. του Χρήστου Ρήγα και την Ελληνική Κοσμοκρατορία του Γιώργου Κατσουράκη οπότε υπήρχαν απτά δείγματα συνένωσης και όσμωσης. Σε αυτό το σχήμα «ήρθε και έδεσε» το ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και αντίστροφα, στη βάση μιας εκλογικής συνεργασίας ενόψει των ευρωεκλογών. Το κυριότερο όμως της όλης συνεργασίας και συμφωνίας είναι ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στις εθνικές εκλογές, αφού απώτερος σκοπός της πολιτικής μας είναι αφενός η εκδίωξη των εθνομηδενιστών και προδοτών και αφετέρου η τιμωρία όλων όσων ασέλγησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό. Στη βάση αυτής της λογικής, θέλω να πιστεύω ότι ειδικά για τις εθνικές εκλογές και άλλα κόμματα που βρίσκονται επί του παρόντος σε στάση αναμονής ή διερεύνησης θα ενώσουν δυνάμεις και μέσα, προς μια συνέργεια και συνταύτιση προσπαθειών για να επιτευχθεί ο παραπάνω αντικειμενικός σκοπός. Εξάλλου ας μην λέμε απλά «Ισχύς εν τη ενώσει» και «είμαστε του εμείς και όχι του εγώ», αλλά να τα κάνουμε βίωμά μας.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.elkosmos.gr/85302/