Βασιλική Πλεξίδα: Είναι σαν να ξαναβιώνω την πτώση ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο – Συγκλονίζει η μοναδική διασωθείσα της αεροπορικής τραγωδίας του 2017.

Συγκλονιστικές οι δηλώσεις σήμερα της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα που γλίτωσε σαν από θαύμα από την πτώση του μοιρίου ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο στις 19 Απρίλη του 2017.

Σήμερα στο μνημόσυνο που τελέστηκε για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το τραγικό δυστύχημα μίλησε στην κάμερα της τηλεόρασης της Θεσσαλίας και ανέφερε πως δεν

θυμάται τίποτε πριν από την πτώση του ελικοπτέρου, αλλά το μόνο που θυμάται είναι την Παναγία να την παίρνει στην αγκαλιά της και να την κρατά πί 2,5 ώρες όπως η μάνα το μικρό παιδί…!

Το τρισάγιο τελέστηκε σήμερα στις 11.00 το πρωί από την 1η Στρατιά, στο Μνημείο πλησίον του χωριού Σαραντάπορο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και απόδοσης φόρου τιμής, για τo

προσωπικό του Στρατού Ξηράς, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση της αποστολής του, συνέπεια πτώσεως ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού.

Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα δήλωσε συγκινημένη ότι η πίστη της, τής έσωσε τη ζωή, καθώς το προηγούμενο βράδυ πριν τη μοιραία πτήση, είχε επισκεφθεί την πνευματικό της.

“Από το προηγούμενο βράδυ, όπως και κάθε φορά, είτε στη δουλειά μου είτε στην πτήση, έπαιρνα την ευλογία της γερόντισσας.

Και έτσι το προηγούμενο βράδυ, πήρα την ευλογία της και λέω: έχουμε μια πτήση. Και μου λέει: Με το καλό να πας, με το καλό να γυρίσεις.”

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το Λιτόχωρο και έπειτα μια στάση στο αεροδρόμιο της Λάρισας, συνέχισε την αποστολή του. Κάποια στιγμή πετώντας σε μια χαράδρα ένα σύννεφο ομίχλης κάλυψε τα πάντα.

“Συγκρουστήκαμε σε έναν λόφο. Και εκείνη τη στιγμή κατευθείαν και ασυναίσθητα, επικαλέστηκα τη βοήθεια της Παναγίας. Κάνω το σταυρό μου και την επικαλέστηκα.

Και κατευθείαν ολοζώντανο μπροσστά μου, μπροστά από το κάθισμα του μηχανικού, ολοζώντανη, και με ξερίζωσε το κάθισμα, μαζί με το πάτωμα

και ένιωσα το τράνταγμα, την εξύψωση. Και με βγάζει έξω, στον αέρα με…και με προσγείωσε πάνω από ένα πουρνάρι.”