Μεγάλος ντόρος έχει γίνει με το βίντεο του αλεξιπτωτιστή, ο οποίος κατά τη διάρκεια του τελευταίου εκπαιδευτικού του άλματος τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή», γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), το οποίο, κατά πληροφορίες, παρήγγειλε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Ωστόσο, πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν σε ηλεκτρονικές σελίδες και social media, με πολλού να πιστεύουν ότι οι συνέπειες για τον Κρητικό καταδρομέα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι τραγούδησε το γνωστό εμβατήριο.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μπει στο «στόχαστρο» κάποιων.

Υπό το κλίμα αυτό, ο Κρητικός καταδρομέας, ο Μανώλης Μπούχλης, δεν δίστασε να απαντήσει σε όλους εκείνους τους «πατριώτες» που με μια υπογραφή ξεπούλησαν την ιστορία εκατομμυρίων χρόνων.

Ο Μανώλης Μπούχλης κατάγεται από ένα ορεινό, πανέμορφο χωριό των Χανίων, το Ασκύφου Σφακίων. Τα Σφακιά είναι μία από τις περιοχές που έχει «γεννήσει» ήρωες μαχητές, στην τουρκοκρατία και την γερμανική κατοχή αλλά και στους μακεδονικούς αγώνες.