Αυτό είναι το ερώτημα που συζητάται έντονα τόσο εντός όσο και εκτός του κοινοβουλίου.

Και δεν γίνεται καθόλου τυχαία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν η κ. Σακελλαροπούλου έχει στο παρελθόν δηλώσει άθεη, την ίδια στιγμή που ο όρκος που προβλέπεται για την ορκομωσία του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένος και δεν μπορεί να αλλάξει καθώς είναι μέρος του Συντάγματος. Αναφέρεται λοιπόν στο άρθρο 33 του Συντάγματος: O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Bουλής τον ακόλουθο όρκο:
«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Eλληνικού Λαού».

Μπορεί κάποιος άθεος να πάρει αυτό τον όρκο; Να κοροϊδεύει δηλαδή τον ελληνικό λαό, ορκιζόμενος στην Αγία και Ομοούσια και Αδιαίρετη Τριάδα, την στιγμή που ίσως τα θεωρεί παραμύθια της χαλιμάς; Και εάν το κάνει δεν θα είναι επίδειξη ασυνέπειάς του; Αυτό πάντως αναρωτιόταν δημοσίως πολύπειρος βουλευτής του Καραμανλικού μπλόκ στην Βουλή.
Η θητεία του προσώπου που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης είναι πιθανόν να ξεκινήσει με τον  χειρότερο τρόπο, αφού η κ. Σακελλαροπούλου θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει την Παρασκευή και 13 που θα ορκισθεί.

Θα κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό και τους πιστούς χριστιανούς δίνοντας έναν όρκο στον οποίο δεν πιστεύει; Θα επιδείξει το ότι είναι ασυνεπής προς τα πιστεύω της; Θα υποκριθεί, εφόσον είναι αληθές ότι είναι άθεη; Η θα έχουμε κάποιου είδους αντισυνταγματικό πραξικόπημα, με αλλαγή του όρκου; Κρατήστε το γιατί η συζήτηση θα φουντώσει τις επόμενες ημέρες.

Δ.Π.