Πανηγυρίζει σε κάθε τόνο η ελληνική κυβέρνηση για την είδηση ότι η Γαλλία – ως χάρη σχεδόν – συμφώνησε να πάρει 400 από τους ένας θεός ξέρει πόσους μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας. Το ανακοινώνουν οι υπουργοί πριν καν γίνει, το ανακοινώνουν οι υφυπουργοί όταν το συζητούν, είμαι βέβαιος ότι μέχρι να γίνει θα το έχουν πει και πέντε – δέκα φορές ακόμη.
Πρόκειται για κάτι που υπογραμμίζει ότι για την κυβέρνηση προτεραιότητα είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος. Ότι στριμωγμένοι οι κυβερνητικοί παράγοντες ψάχνουν από κάπου να πιαστούν για να δείξουν ότι “αντιμετωπίζουν” το θέμα, το οποίο πλέον αξιολογείται πολύ υψηλά από τον ελληνικό λαό.
Γιατί τελικά αυτή η δημοσιοποίηση, η οποία είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα ως μόνο αποτέλεσμα θα έχει τις περαιτέρω ροές προς την χώρα μας, αφού δείχνει ένα ακόμη υποδειγμα επιτυχημένης λαθρομετανάστευσης. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που ισχυρίζεται ότι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση, το να ανακόψει δηλαδή τις ροές.
Μήπως θα έπρεπε η κυβέρνηση – που σε κάθε τόνο λέει ότι χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει το σχεδιό της – να ασχοληθεί λίγο με την ουσία του θέματος, αντί πασχίζει για μικρές δήθεν νίκες που στην ουσία δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά στάχτη στα μάτια των Ελλήνων πολιτών;