Το βίντεο κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες και έγινε αυτό που βαρβαριστί αποκαλούμε «viral». Πρόκειται για μία νεαρή Σκανδιναβή, η οποία επιδίδεται στο άθλημα της σκοποβολής με ημιαυτόματο τυφέκιο εφόδου AR15. Η ομοιότητά της με γνωστή προσωπικότητα της πρόσφατης επικαιρότητος είναι προφανέστατα συμπτωματική.

Άλλωστε, για κάποιο λόγο που δεν αντιλαμβανόμεθα, δεν μπορεί να αγαπάς το περιβάλλον και να σου αρέσουν και τα όπλα. Είναι αντισυμβατικό και πολιτικώς ανορθολογικό. Ως εκ τούτου, δε νομίζουμε ότι οι πάτρωνές της θα άφηναν τέτοια στιγμιότυπα να κυκλοφορούν ελεύθερα. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη μου!

Πρόκειται στην πραγματικότητα για μία άλλη νεαρή Σκανδιναβή, της οποίας τα ενδιαφέροντα και οι ευαισθησίες αποκλίνουν κατά τι από αυτά της Γκρέτα Τούνμπεργκ. Το ευτυχές είναι ότι με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη Σουηδία και οι δύο νεαρές θα επιβιώσουν. Η μία γιατί μπορεί να αμύνεται και η άλλη γιατί θα την φυγαδεύσουν όσοι την ανέδειξαν ως ιερό τοτέμ της πολιτικής ορθότητος.

Η «σωσίας» της Γκρέτα Τούνμπεργκ, Έμι Σλίνγκε
Η «σωσίας» της Γκρέτα Τούνμπεργκ, Έμι Σλίνγκε

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την Έμι Σλίνγκε, συμπατριώτισσα της Γκρέτα από τη Στοκχόλμη, η οποία, αν και συμμερίζεται πολλά απ’ όσα λέει η Γρέτα Τούνγμπεργκ, δεν την έχει πάρει ποτέ στα σοβαρά. Η ομοιότητά της στο παραπάνω πλάνο και η ραγδαία διάδοση του βίντεό της την έκανε να λέει ότι «πρόκειται για τις πιο περίεργες μέρες της ζωής της». Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρέπει να σημειώσουμε, ότι είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ και κυρίως ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ!