Ο Νάιτζελ Φάρατζ κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές της χώρας νέα ονομασία κόμματος, αυτή του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος (Reform Party), για την περίπτωση που ο Μπόρις Τζόνσον βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση τη συμφωνία που έχει προτείνει, για την οποία ο Φάρατζ ισχυρίζεται ότι θα κατρακυλήσει τη χώρα πίσω στην «κρίση του Ιουνίου».

Ο Νάιτζελ Φάρατζ θέλει να καταργήσει τη βουλή των Λόρδων

Το νέο Μεταρρυθμιστικό Κόμμα θα εστιάσει σε δομικά ζητήματα της βρετανικής πολιτικής, όπως η κατάργηση της Βουλής των Λόρδων και οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Βασικός στόχος ωστόσο του κόμματος θα είναι η διασφάλιση της εκπλήρωσης ενός κανονικού BREXIT από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Όσο για το αν αυτό είναι και το τελικό όνομα του κόμματος, ο Φάρατζ είπε: «Απολύτως, έχω καταθέσει ήδη το όνομα.»

Ο ηγέτης του BREXIT PARTY αναφέρθηκε και στη συμφωνία BREXIT του Τζόνσον, λέγοντας: «Αν προχωρήσει χωρίς τροποποιήσεις, θα καταστεί αδύνατο για εμάς να κάνουμε οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία με οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου.»

Στόχος ο περιορισμός των μεταναστευτικών ροών

Κι ενώ προβλέπει ότι το BREXIT PARTY θα κερδίσει «κάμποσες» έδρες στις ερχόμενες εκλογές, ο κ. Φάρατζ αμφισβητεί τη δέσμευση του πρωθυπουργού να περιορίσει τη μετανάστευση.

«Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πάντοτε πολύ μαλακός στο ζήτημα της μετανάστευσης. Αλλά ξέρετε; Έρχονται εκλογές κι έτσι λέει στον κόσμο αυτό που θέλει ν’ ακούσει», ανέφερε.

Προσέθεσε δε ότι οι Συντηρητικοί «δε θα αφοσιωθούν πραγματικά στον περιορισμό του αριθμού των εισερχομένων και αυτό είναι το τέταρτο πρόγραμμα των Συντηρητικών στη σειρά που υπόσχεται να μειώσει τα νούμερα».

Ο τέως ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP), ο οποίος εδώ και δύο δεκαετίες προωθούσε την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ίδρυσε το BREXIT PARTY τον Απρίλιο. Το BREXIT PARTY έχει ήδη επιτύχει εκλογικές επιτυχίες, καθώς κυριάρχησε στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, κερδίζοντας 29 έδρες, περισσότερες έδρες από οποιοδήποτε άλλο κόμμα.