Τα σουηδικά μέσα μετέδωσαν σήμερα ότι ο Υπουργός Αμύνης του Ιράκ, ο οποίος διαθέτει και σουηδικό διαβατήριο φέρεται να απολαμβάνει παρανόμως διάφορα επιδόματα που παρέχει το σουηδικό κράτος.

Τα τοπικά μέσα, αναφερόμενα στον «Σουηδό» αξιωματούχο του Ιράκ, λένε ότι ο Νατζά Αλ-Σαμαρί, ελάμβανε επί έτη επιδόματα στέγασης και παιδιών, παρ’ ότι ζούσε στη Βαγδάτη. Ο Αλ-Σαμαρί, καθώς και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του σουηδικού κράτους, δεν έχουν μέχρι στιγμής σχολιάσει το γεγονός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TT, ο Αλ-Σαμαρί, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Αμύνης του Ιράκ, είναι δηλωμένος ως κάτοικος ενός προαστίου της Στοκχόλμης.

Η σουηδική εφημερίδα EXPRESSEN γράφει σήμερα ότι μετακόμισε (όχι μετανάστευσε) στη Σουηδία το 2011, πολιτογραφήθηκε Σουηδός το 2015 και πρόσφατα έγινε καταγγελία εις βάρος του στις σουηδικές αρχές για απάτη μέσω παράνομης είσπραξης επιδομάτων. Απ’ ό,τι φαίνεται, συνέχισε να απολαμβάνει τις γενναιόδωρες κοινωνικές παροχές της Σουηδίας πολύ αργότερα αφού επέστρεψε στο Ιράκ.