Η κ. Μπακογιάννη μας θυμίζει άλλη μία φορά γιατί η τύποις κεντροδεξιά καταρρέει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αντί να προτείνει μέτρα για την αντιμετώπιση της δημογραφικής γήρανσης των Ελλήνων αυτό που φαίνεται ότι έχει πρεμούρα είναι το πώς θα μπουν στον εργασιακό χώρο οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες.

Αντί να κοιτάξει πώς αυτές οι ροές αποτέλεσαν μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια των Δυτικών κοινωνιών οι αξίες των οποίων είναι ασύμβατες με αυτές των ανθρώπων που εισέρχονται σε αυτές έσπευσε να ψέξει τους βουλευτές της ΝΔ που δεν αποδέχονται να στερηθεί η ελευθερία λόγου στην χώρα μας.

Χρησιμοποίησε δε την λέξη «απανθρωπιά» που είναι πολύ σκληρή για να περιγράψει τους βουλευτές της ΝΔ που διαφωνούν μαζί της ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι μάλλον κάποιοι από αυτούς ήταν προσωπικές επιλογές του αδερφού της και νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη :

«Η πρότασή μου είναι να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε “ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης ρε παιδιά;».

«Είμαι περίεργη να δω ποιοι θα ανταποκριθούν. Ή έχουν μπει σε μια λογική ιδρυματοποίησης;

«Υπάρχουν υπουργοί που το κουβεντιάσαμε και νομίζουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να περπατήσει, θα το δοκιμάσουμε κι αυτό.

«Εργάτες γης χρειάζεται η ελληνική ύπαιθρος», τόνισε συγκεκριμένα η κα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες για το μεταναστευτικό, σημείωσε ότι η κοινωνία είναι, μέχρι ενός σημείου, δικαιολογημένη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες ακραίες εκδηλώσεις τύπου «ρίχνω πέτρες, πάω να βουλιάξω, ψήνω χοιρινά μπροστά στη μύτη του αλλουνού».

Η Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας την ελπίδα να έχουν τελειώσει οι όποιες «αρρυθμίες» είχαν παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα, προσθέτοντας ότι ενοχλήθηκε από «απάνθρωπες λογικές.

«Με ενοχλεί πάρα πολύ η έλλειψη ανθρωπιάς. Αν για κάτι είμαστε γνωστή ως χώρα είναι γι’ αυτές τις δύο λέξεις: ανθρωπιά και λεβεντιά».