Να υπερασπιστούν τους «φοιτητές» που ήθελαν να κάνουν μάθημα, ισχυρίσθηκαν ότι προσπάθησαν οι διάφοροι πολιτικοί της Αριστεράς, που έσπευσαν έξω από την ΑΣΟΕΕ για να συμπαρασταθούν σε αυτούς που είχε περικυκλώσει η Ελληνική Αστυνομία.
Για μια ακόμη φορά η υποκρισία της αριστεράς, που ψάχνει πάντοτε ένα πάτημα για να υπερασπισθεί τις καταστάσεις ανομίας έγινε κατανοητή στην πλειοψηφία των Ελλήνων. Το μοναδικό που κατάφεραν οι συγκεκριμένοι τύποι – πολιτικοί και μη – ήταν το να πείσουν με τα όσα είπαν μόνον τους φανατικούς αριστερούς και τους ήδη οπαδούς τους.
Γιατί ας μην γελιόμαστε. Τα όσα διεμοίφθησαν τις προηγούμενες ημέρες στην ΑΣΟΕΕ, τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα δεν είχαν κανέναν άλλον στόχο παρά μόνον το σκληροπυρηνικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που η Κουμουνδούρου θέλει να επαναπροσεγγίσει, προκειμένου να μπορέσει να «αξιοποιήσει ακτιβιστικά» τα επόμενα χρόνια.
Το πώς θα γίνει αυτό; Οι σχεδιασμοί έχουν ήδη γίνει, οι “σπόροι” έχουν ήδη φυτευτεί και έχουν ποτιστεί, με εκατομμύρια ευρώ τα χρόνια που πέρασαν, κυρίως κονδύλια που προορίζονταν για το μεταναστευτικό.
Το οικονομικο-πολιτικό σύμπλεγμα της άκρας αριστεράς στην χώρα έχει δυναμώσει. Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί!

Το ότι όμως αυτή η υπόθεση αφορά τα «εσωτερικά» του ΣΥΡΙΖΑ, το πώς δηλαδή μέσω της υπεράσπισης του ασύλου δεν σημαίνει ότι από την κουβέντα δεν βολεύεται και η Νέα Δημοκρατία.
Υιοθετώντας την «λαϊκιστική» (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) στάση της υπεράσπισης του Νόμου και της Τάξης καταφέρνει να να κρατήσει την ατζέντα σε ένα ζήτημα που την εξυπηρετεί πολιτικά. Με απλό λόγια; Μακάρι να είχε ο Χρυσοχοϊδης κάθε ημέρα καμιά κατοστή νοματαίους να κλείνουν τα Πανεπιστήμια και αυτός να βάζει τα ΜΑΤ να τους περικυκλώνουν. Μακάρι να μην τελειώσουν οι «καταλήψεις» αντιεξουσιαστών για να μπορεί να τις επανακαταλαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. Μακάρι να είχαν κάθε ημέρα τρομοκράτες που αυτοπυροβολούνται και ως εκ τούτου συλλαμβάνονται. Είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο η κυβέρνηση βρίσκει αποκούμπι στα ζητήματα. Βέβαια αυτοί που γνωρίζουν σημειώνουν ότι το σημαντικό κομμάτι, αυτό των «οικονομικών» του αντιεξουσιαστικού χώρου δεν το έχει αγγίξει κανείς. Όπως και τον συσχετισμό του με τις ΜΚΟ! Γιατί στις καταλήψεις που μπαίνει η ΕΛ.ΑΣ. Δεν έχουμε ακούσει να γίνεται λόγος για τις πηγές εσόδων και το ποιός τις διαχεριζόταν οικονομικά!