Από τις εκλογές στην Ισπανία, η είδηση δεν ήταν η πρωτιά του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, αλλά ο διπλασιασμός των εδρών του εθνικιστικού Vox. Ενός κόμματος, που συγκέντρωσε το 15,1% των ψήφων, κερδίζοντας 52 έδρες.
Οι ελπίδες των κυβερνώντων ότι θα κατάφερναν να περιορίσουν το φαινόμενο “VOX” διαψεύσθηκαν ολοκληρωτικά και αυτό είναι ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών.

Ο Πέδρο Σάντσεθ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές της Ισπανίας, αλλά δεν ξεπέρασε το 28% και αυτό σημαίνει πολλά.
Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, οι Σοσιαλιστές κατέχουν 120 έδρες στο Ισπανικό κοινοβούλιο με ποσοστό 28% και ακολουθεί το PP, με 88 έδρες και 20,8%.
Το κόμμα της εθνικιστικής δεξιάς, Vox αναδεικνύεται σε τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, καταγράφοντας μεγάλα κέρδη σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του Απριλίου, η οποία σηματοδότησε την πρώτη φορά που ένα τέτοιο κόμμα κερδίζει έδρες στην Ισπανία τα τελευταία 40 χρόνια. Το Vox κερδίζει 52 έδρες στο Κοινοβούλιο με ποσοστό 15,1%, διπλασιάζοντας σχεδόν τις έδρες που είχε κερδίσει τον Απρίλιο.
Και μπαίνει πλέον μαζί με κόμματα όπως το AfD, to FpO και η Λέγκα στο μπλόκ των κομμάτων που εκφράζουν σε επίπεδο εξουσία πια την δυναμική των πατριωτικών κινημάτων!