Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, λειτουργώντας μάλλον αθόρυβα στα καθήκοντά του, πέτυχε τις τελευταίες ημέρες μία μεγάλη νίκη στον τομέα της εγχώριας παραγωγής σε διεθνές επίπεδο. Όπως αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε και Πρόεδρος της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την προστασία της φέτας κ. Ιωάννης Βιτάλης, η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με την προστασία της φέτας και άλλων Ελληνικών προϊόντων είναι ιστορική, «καθώς, βάση αυτής, η φέτα προστατεύεται ως προϊόν Π.Ο.Π στην πολυπληθή Κίνα.»

Ο κ. Βιτάλης συγχαίρει τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει θέσει ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα καθώς και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, που επέδειξε σωστά αντανακλαστικά.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Βορίδης θα συνεχίσει να προστατεύει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και την κατανάλωσή τους. Οι προκλήσεις είναι πολλές, καθώς και στον τομέα της κτηνοτροφικής παραγωγής, συγκεκριμένα προϊόντα δέχονται δριμεία επίθεση από ένα ευρύτερο πολιτικό φάσμα τον τελευταίο καιρό.