Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή από το Λευκό Οίκο ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν τον Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, τον αρχηγό του λεγομένου «Ισλαμικού Κράτους» ή ISIS, λέγοντας ότι ο Αλ-Μπαγκντάντι «πέθανε σαν το σκυλί, κλαίγοντας και ουρλιάζοντας».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, κατά την επιχείρηση στο κρησφύγετο του αρχηγού των Τζιχαντιστών κανείς από αμερικανικής πλευράς δε σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.

Ήταν κακός και βίαιος και πέθανε με κακό και βίαιο τρόπο…

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενος στον Τύπο και στον αμερικανικό λαό είπε μεταξύ άλλον:

Πέθανε κατά τη διαφυγή του σε μια αδιέξοδη σήραγγα, φωνάζοντας, φωνάζοντας και φωνάζοντας σε όλη τη διαδρομή.

Η συμπλοκή που προηγήθηκε είχε ολοκληρωθεί, με κάποιους ανθρώπους να έχουν παραδοθεί και κάποιους άλλους να έχουν πυροβοληθεί και σκοτωθεί. Έντεκα μικρά παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι και δεν τραυματίστηκαν.

Ο μόνος που είχε απομείνει ήταν ο Μπαγκντάντι μέσα στη σήραγγα, ο οποίος όμως είχε τραβήξει μαζί του και τρία μικρά παιδιά. Τα έσυρε ουσιαστικά σε βέβαιο θάνατο.

Είχε φτάσει στο τέρμα της σήραγγας όταν τα σκυλιά μας τον έπιασαν.

Τότε πυροδότησε το γιλέκο αυτοκτονίας, σκοτώνοντας εκτός από τον εαυτό του και τα τρία παιδιά.

Το σώμα του ήταν ακρωτηριασμένο από την έκρηξη.

Η σήραγγα τον είχε πλακώσει.

[…]

Ο κακοποιός αυτός, που αγωνίστηκε σκληρά για να τρομοκρατεί τους άλλους πέρασε τις τελευταίες του στιγμές στον απόλυτο φόβο, με πανικό, πανικό και φόβο, τρομαγμένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έτρεχαν κατά πάνω του.

[…]

Ο Αλ-Μπαγκντάντι και οι χαμένοι που που δούλεψαν γι’ αυτόν – γιατί για χαμένους πρόκειται – δεν είχαν ιδέα τι τους περίμενε …

Ήταν ένας άρρωστος και ανόητος άνθρωπος και τώρα πια έχει φύγει. Ο Μπαγκντάντι ήταν κακός και βίαιος και πέθανε με κακό και βίαιο τρόπο, σα δειλός, τρέχοντας και κλαίγοντας.

[…]

Ένας βίαιος δολοφόνος, ο οποίος έχει προκαλέσει τόσα δεινά και θανάτους, έχει εξαλειφθεί βίαια. Δε θα ξαναβλάψει άλλον αθώο άνθρωπο, γυναίκα ή παιδί.

Πέθανε σαν σκύλος. Πέθανε σαν δειλός. Ο κόσμος είναι πλέον ένας πολύ ασφαλέστερος τόπος.

Ο Τραμπ μνημόνευσε τους Αμερικανούς και όλους τους άλλους, τους οποίους ο ISIS είχε εκτελέσει παραστατικά, μαγνητοσκοπώντας τις εκτελλέσεις τους και δημοσιοποιώντας τις παγκοσμίως.

Ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και τις κουρδικές δυνάμεις για τη βοήθειά τους. Επίσης εξήρε την αμερικανική αντικατασκοπία και το στρατιωτικό προσωπικό.

Το διάγγελμα αυτό του Τραμπ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, όταν ο τελευταίος τον Μάιο του 2011 ανακοίνωνε την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, δηλώνοντας λιτά ότι… ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε.