Ο Λευκός οίκος ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα απευθύνει διάγγελμα την Κυριακή, ύστερα από αναφορές ότι ο ιδρυτής του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι συνελήφθη και εξετελέσθη από τον αμερικανικό στρατό.

Μέσω Twitter προϊδέασε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προϊδέασε για την είδηση κατά τον προσφιλή του τρόπο, μέσω του Twitter, γράφοντας ότι «Μόλις συνέβη κάτι πολύ σπουδαίο!».

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μία ειδική αποστολή εναντίον του Αλ-Μπαγκντάντι το Σάββατο, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό NEWSWEEK, με έναν επίσημο αξιωματούχο να ανακοινώνει ότι ο ηγέτης του ISIS είναι νεκρός.

Κι άλλοι δημοσιογράφοι επιβεβαιώνουν τη φήμη στο Twitter, όπως ο γνωστός αρθρογράφος της WASHINGTON POST Τζος Ρότζεν, καθώς το Πεντάγωνο αναμένει περαιτέρω επιβεβαίωση της επιτυχημένης επιχείρησης.

Ελικόπτερο χρησιμοποιήθηκε στην επιτυχημένη επιχείρηση

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερο στη Συρία, το οποίο επετέθη σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ηγέτες της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Ο Αλ Μπαγκντάντι είχε επικηρυχθεί για 25 εκατομμύρια από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και είχε μέχρι σήμερα διαφύγει της σύλληψης, ενόσω το Ισλαμικό Κράτος οπισθοχωρούσε και αποδυναμωνόταν στη Μέση Ανατολή.

Ο ίδιος είχε σιγήσει για μεγάλο διάστημα, όμως ένα βίντεο τον περασμένο Απρίλιο επιβεβαίωσε ότι ήταν ακόμη ζωντανός, παρά τις φήμες ότι είχε σκοτωθεί ή βαριά τραυματιστεί κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης.

Τον Σεπτέμβριο που πέρασε ο Αλ-Μπαγκντάντι δημοσιοποίησε ένα βίντεο, όπου καλούσε τους υποστηρικτές του να προβούν σε περαιτέρω επιθέσεις κατά της Δύσεως και να απελευθερώσουν στρατιώτες από τις φυλακές της Συρίας.