Η Frontex στην χώρα μας δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να διευκολύνει τον εποικισμό της!

Οι καταγγελίες από κάθε πλευρά όσο πάνε και αυξάνονται. Τόσο σε ένταση όσο και σε συχνότητα. Οι άντρες και οι γυναίκες της Frontex, αντί να προστατεύουν τα ελληνικά σύνορα κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Λειτουργούν ως “διεκπαιρεωτές” των δουλεμπόρων, λειτουργούν ως “υπηρεσία τακτοποίησης” των αλλοδαπών από την Ασία και την Αφρική που μπαίνουν παράνομα στην χώρα μας.

Η Frontex ως μέρος της “Ευρωπαϊκής Λύσης” στο μεταναστευτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η ΕΕ, εγκαταστάθηκε εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Αντί όμως να είναι κάποιου είδους λύση αποτελεί “ανοιχτή πλήγή”.

Τα Σαββατοκύριακα τα μέλη της Frontex περνάνε στα τουρκικά παράλια, για διασκέδαση. Είναι βλέπετε λίγο… μουντά τα ελληνικά νησιά, τώρα που χειμωνιάζει. Εκεί, βλέπουν τους “κατασκηνωμένους” στις παραλίες μετανάστες έτοιμους να περάσουν απέναντι. Δεν γνωρίζω αν τους λένε στο επανιδείν, καθώς την Δευτέρα το πρωί είναι στις παραλίες έτοιμοι να τους υποδεχτούν.
Αντί η Frontex να προστατεύει τα σύνορα, να αποτρέπει τις… αποβάσεις στα νησιά, έχει μετατραπεί σε έναν “φάρο” που οδηγεί τους λαθρομετανάστες. Τα απανωτά περιστατικά στον Έβρο, με αλλοδαπούς που πέρασαν τα σύνορα και πήγαιναν να βρούν τα στελέχη της Frontex για να τους καθοδηγήσουν στις επόμενες κινήσεις τους χαρακτηριστικά.

Ας κάτσουμε λοιπόν να τα βάλουμε κάτω. Η παρουσία της Frontex επιβαρύνει ή λύνει το πρόβλημα; Όλοι αυτοι, από όλη την Ευρώπη, που πληρώνονται για να βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας, τα φυλάνε ή βοηθάνε στο να γίνουν τρύπια; Ας τα λογαριάσουμε. Και εάν τελικά βγεί το συμπέρασμα ότι αυτοί οι τύποι μας κάνουν κακό, ας τους διώξουμε να ξεμπερδεύουμε. Και ας αποφασίσουμε με τα χρήματα που η ΕΕ ξοδεύει γι’ αυτούς να ενισχυθούν οι δυνάμεις που εφαρμόζουν αποτρεπτικά για την μετανάστευση μέσα. Είναι τόσο απλό.