Διαφυλετικά εγκλήματα στις ΗΠΑ το 2018
Διαφυλετικά εγκλήματα στις ΗΠΑ το 2018

Τα πειράματα βεβιασμένης ανατροπής ισορροπιών, ισορροπιών που διαμορφώθηκαν στις δυτικές κοινωνίες αιώνες ολόκληρους, δείχνουν να αποτυγχάνουν. Αποτυχημένη είναι επίσης και η απόπειρα ενοχοποίησης των κοινωνιών αυτών για τη διαφορετική συμπεριφορά φυλετικών, θρησκευτικών ή άλλων «ευπαθών» ομάδων. Αυτό καταδεικνύει μεταξύ άλλων και η έκθεση διαφυλετικών εγκλημάτων του Γραφείου Στατιστικής για τη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ.

Εδώ πρέπει να λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι στις ΗΠΑ διαβιούν κυρίως λευκοί, ενώ οι Αφροαμερικανοί είναι υπο-επταπλάσιοι από τους λευκούς. Ελάχιστοι δε εκ των μαύρων έχει πρόσφατο μεταναστευτικό υπόβαθρο, όπως οι Ισπανόφωνοι, πράγμα που θα μπορούσε τρόπον τινά να δικαιολογήσει μία έφεση στο έγκλημα.

Οι Η.Π.Α. είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγήν. Σίγουρα, ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισε τους Αφροαμερικανούς κατά την περίοδο της δουλείας – να θυμίσουμε εδώ ότι το κόμμα που υπερασπιζόταν το θεσμό της δουλείας ήταν κατά παράδοσιν οι «Δημοκρατικοί» – όσο και ως προς τα όσα ακολούθησαν. Ζητούμενο σε μία φιλελεύθερη δυτική κοινωνία είναι οι ίσες ευκαιρίες, η ισονομία και η ισοπολιτεία. Όταν αυτές οι αρχές αδυνατούν να φέρουν την πολυπόθητη ισορροπία, τότε τίποτε δε θα το επιτύχει.

Τα πολυπολιτισμικά μοντέλα, με τις ποσοστώσεις, τον ανάστροφο ρατσισμό, με την ιδιαίτερη και προνομιακή αντιμετώπιση των ανθρώπων ανάλογα με το φύλο, το χρώμα και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό οδηγούν σε αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα που υποτίθεται ότι προσπαθούν να αποτρέψουν. Στην περαιτέρω διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και στη σύγκρουση.

Η κοινωνικές μηχανικές απέτυχαν ακόμη και στα σταλινικά καθεστώτα

Η αλήθεια κρύβεται στο εξής: Φυλετικές ομάδες μπορούν να συνυπάρχουν, ειδικά σε χώρες σαν τις ΗΠΑ, όχι όμως και πολλαπλά – διττά πολιτισμικά και αξιακά μοντέλα. Όσο το χρώμα του καθενός θα υπογραμμίζει τη διαφορετική του προέλευση, τόσο η συνοχή που διασφαλίζει ένας ενιαίος τρόπος ζωής σε συνδυασμό με το χρόνο μπορούν να διασφαλίσουν μία στοιχειώδη ειρήνη μακροπρόθεσμα. Η κοινωνική μηχανική δε λειτούργησε ποτέ έτσι, ούτε και στα σταλινικά καθεστώτα.

Αυτά ας τα δουν οι εν Βρυξέλλαις μη-αιρετοί γραφειοκράτες που πυροδότησαν από σήμερα τα διά αέρος καραβάνια από την Αφρική, που καλούνται να προκαλέσουν νέες περιπέτειες στη γηραιά και μάλλον ξεμωραμένη πια ήπειρό μας.

Video shock

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που στην πόλη Κάσελ προσγειώθηκε σήμερα η πρώτη πτήση με 154 Αφρικανούς πρόσφυγες, στο πλαίσιο του γερμανικού προγράμματος επανεγκατάστασης σε συνεργασία με τον ΟΗΕ. Μία δεύτερη τέτοια πτήση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου με ακόμη 220 πρόσφυγες. Η κυρία Μέρκελ επιμένει: REFUGEES WELCOME!