Αρχική ΒΙΝΤΕΟ Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Όποιος μπαίνει λαθραία στη χώρα είναι λαθρομετανάστης!

Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Όποιος μπαίνει λαθραία στη χώρα είναι λαθρομετανάστης!

0
565

Χειμαρρώδης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Χατζηκομνηνός σε ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τη λαθρομετανάστευση. «Δεν είμαι καθηγητής ούτε εκπαιδευτικός, αλλά οι άνθρωποι που μπαίνουν λαθραία σε μία χώρα είναι λαθρομετανάστες. Δεν άκουσα όμως καμία κουβέντα για τους Έλληνες. Μιλάμε για ρατσισμό. Μιλάμε για φασισμό, μιλάμε για εθνικιστές. Δεν άκουσα όμως τίποτε για τον γέρο που αν χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο δεν υπάρχει κανείς δίπλα του. Για τους άλλους υπάρχει μια ΜΚΟ.»

Ο κ. Χατζηκομνηνός έκανε κάλεσμα στην Περιφέρεια, να ηγηθεί μίας πανστρατιάς, η οποία θα στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για κλειστά κέντρα κράτησης, τα οποία θα λειτουργήσουν άμεσα αποθαρρυντικά. Τόνισε δε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικότερο από τα χρήματα, τα οποία νέμονται με αδιαφανή τρόπο οι ΜΚΟ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είπε μεταξύ άλλων:

«Οι γέροντες αυτοί θα περιμένουν στη γωνία στα εξωτερικά και στα επείγοντα και αλοίμονο αν δεν υπάρχει κάποιος δίπλα του. Όλοι οι άλλοι προηγούνται εκτός από αυτό το φουκαρά που έδωσε όλη τη ζωή του σ’ αυτήν την πατρίδα και στο τέλος έχει μια σύνταξη πείνας τριακοσίων ευρώ και στο τέλος δεν έχει ούτε σύστημα υγείας.

»Ελάτε να δούμε ποιοι είναι αυτοί. Τρία εκατομμύρια βρίσκονται στην Τουρκία. Όλοι έχουμε πάει εκεί. Έχετε δει να κυκλοφορεί κανείς; Τρία εκατομμύρια δεν υπάρχουν πουθενά. Γιατί οι Τούρκοι έχουν κράτος και τους έχουν σε κλειστά κέντρα. Και μάλιστα οι Τούρκοι τους έχουν χωριστά, ανάλογα με τα πιστεύω τους τα θρησκευτικά, ανάλογα με το τι εκπροσωπεί κανείς.»

Η FRONTEX είναι φορέας υποδοχής και όχι αποτροπής

«Η FRONTEX είναι φορέας υποδοχής και όχι αποτροπής. Δε γίνεται φύλαξη συνόρων. Όταν οι άνθρωποί μας, τα παιδιά που παλεύουν μέσα στις θάλασσες, έχουν εντολή να κάνουν αποτροπή με φυσική παρουσία, δε θα φοβηθεί κανείς. Την αποτροπή την ξέρουμε όλοι. Τα ραντάρ τους εντοπίζουν από την αρχή, δεν έχουν όμως εντολή για αποτροπή. Κι αν το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά βλέπω να συνεχίζεται μέχρι στιγμής κι από τη Νέα Δημοκρατία.

»Να δούμε και πόσο θύματα είναι ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες νησιώτες. Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται εδώ. Κανείς δεν έχει χαρτιά. Τα χάνουν τάχα. Έχουν όμως όλοι ακριβά κινητά. […] Πώς χάνονται αυτά τα χαρτιά;

Δείχνουν μίσος στη χώρα που τους φιλοξενεί

«Τι είναι όλοι αυτοί που έρχονται 17, 18 , 19 ή 20 ετών; Δείχνουν μίσος στη χώρα που τους φιλοξενεί. Από τη Μόρια μέχρι τη Μυτιλήνη όλα τα εκκλησάκια είναι σπασμένα. Ακόμη και τα κενοτάφια των παιδιών που σκοτώθηκαν σε τροχαία. Μισούν τη σημαία μας. Εγκληματικότητα; Ανεβείτε και πάρτε τα εκθέματα των ποινικών δικαστηρίων όλων των νησιών. Τα πινάκια κατά 80% είναι εγκληματικότητα. Μαχαιρώματα, κλοπές, βιασμοί, ακόμη και μεταξύ τους. Όλα αυτά συμβαίνουν.

»Για καθίστε λοιπόν να δούμε. Τι γίνεται με τους Έλληνες; Μεγάλο όπλο το χρήμα. Μιλάμε για ΜΚΟ. Θυμάστε στην αρχή; Μέχρι που μαγειρεύανε. Πριν ακόμα μαγειρέψουν το βίντεο είχε ανέβει πάνω. Εισπράττουν εκατό, δίνουν πέντε στους λαθρομετανάστες και τ’ άλλα τα τσεπώνουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί δεν τα λέτε;

»Πετροβόλησαν, λέει το σκάφος, καλά έκαναν. Εάν τολμήσουν και δημιουργήσουν νέο κέντρο ανάμεσα σε Σκάλα Σκαμνιάς και στο Μόλυβο, τέλειωσε η Λέσβος. Επιτέλους, ας βάλουμε το δάχτυλο στον Τύπο των Ήλων. Κι ας αναρωτηθεί ο καθένας μας, τι θέλουμε γι’ αυτόν τον τόπο; Θέλουμε να μείνουμε εδώ; Θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν εδώ; Ή θα φύγουμε κάποια στιγμή που μπορεί να μην υπάρχουμε, μετανάστες από τον ίδιο μας τον τόπο, εδώ που γεννηθήκαμε, που αγαπήσαμε και που θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας;

Το χρήμα κάμπτει συνειδήσεις

»Το χρήμα αλλοιώνει συνειδήσεις, κάμπτει αντιστάσεις, γιατί μια οικογένεια που έχει τρία άνεργα παιδιά, όταν ο άλλος του δώσει 400 ευρώ για να πάει στην καθαριότητα του ΚΥΤ, του κλείνει το στόμα. Αυτός που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παλέψει ή που το ξενοδοχείο του διαλύεται, όταν ακούγεται ότι θα πάρει 250.000 για το ξενοδοχείο του, το στόμα του κλείνει. Όταν δεν υπάρχει ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο γιατί όλα είναι νοικιασμένα σε ΜΚΟ το στόμα τους κλείνει. Όταν οι άλλοι δουλεύουν στη σίτιση, το στόμα τους κλείνει.

»Η Περιφέρεια να ηγηθεί μίας πανστρατιάς φορέων, κατοίκων κλπ ώστε να πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δηλαδή κλειστά κέντρα. Όταν ο άλλος ξέρει ότι θα μπει σε κλειστό κέντρο δε θα μπει…

»Ελάτε να αντισταθούμε όλοι μαζί. Να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την εκχώρηση της πατρίδας μας. Ο καθένας ας αποφασίσει τι πατρίδα θέλει…»