Όχι κ. Κουμουτσάκο! Καμία ευθύνη δεν έχουν οι δήμαρχοι. Την μόνη ευθύνη που έχουν είναι να φροντίζουν για την ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών τους! Δεν χαράσσουν εθνικές πολιτικές και σίγουρα δεν κρίνεται η μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας από το τι κάνει ο Δήμαρχος της Κρύας Βρύσης.

«Με ποια ισχύ  και δύναμη η χώρα θα μπορέσει να διεκδικήσει ανακατανομή μεταναστών στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αν ο δήμαρχος της κρύας Βρύσης δεν δέχεται ούτε ένα μετανάστη. Ποια θα είναι τα επιχειρήματα  που θα χρησιμοποιήσει η χώρα; Επομένως όλα απαιτούν μια ισχυρή πολιτική βούληση, ενημέρωση συνεχή, επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες, ενημέρωση  τους, να τους αφουγκραζόμαστε για να καταλαβαίνουμε  τις ανησυχίες και τους πόνους τους αλλά να έχουμε και την υπευθυνότητα να μιλήσουμε για την μείζονα πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα”.
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον αρμόδιο για το μεταναστευτικό υφυπουργό της χώρας μας τον κ. Κουμουτσάκο. Ο οποίος τα είπε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου προηγουμένως είχε μιλήσει και ο Κομμισάριος Αβραμόπουλος, που ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη μεταναστών από όλη την Ασία και την Αφρική!
Και τι σημαίνουν; Προφανώς και δεν σημαίνουν τίποτε. Δεν έχουν ουδεμία λογική συνέχεια, δεν έχουν ουδεμία λογική συνέπεια. Το μόνο που κάνουν είναι να αποτελούν ένα ακόμη “ρόπαλο” στα χέρια της κυβέρνησης, που θέλει να το χρησιμοποιήσει για να εξαναγκάσει όσους τοπικούς άρχοντες αντιδρούν να υποταχθούν στους σχεδιασμούς του.

Εσείς έχετε την ευθύνη!
Όμως όχι κ. Κουμουτσάκο! Καμία ευθύνη δεν έχουν οι δήμαρχοι. Την μόνη ευθύνη που έχουν είναι να φροντίζουν για την ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών τους! Δεν χαράσσουν εθνικές πολιτικές και σίγουρα δεν κρίνεται η μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας από το τι κάνει ο Δήμαρχος της Κρύας Βρύσης. Έχει αποδειχθεί αυτό. Χίλιοι δύο άλλοι είναι οι παράγοντες και όχι αυτός! Και να σας πώ τον πιο σημαντικό; Η στάση του ελληνικού κράτους, της ελληνικής πολιτείας, που έχει ανοίξει τα συνορά της διάπλατα και δεν σταματά να αυξάνεται ο αριθμός τους! Το γεγονός ότι και η κυβερνησή σας δεν επιστρέφει στην Τουρκία παρανόμους μετανάστες, αλλά τους επανεγκαθιστά στην ηπειρωτική Ελλάδα! Δεν μπορεί να γίνει διαχείριση ενός προβλήματος, του οποίου οι αριθμοί δεν είναι σταθεροί! Οπότε αναλάβετε εσείς τις ευθύνες σας, πριν τις ζητήσετε από τους Δημάρχους της χώρας! Και όταν λέμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας εννοούμε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Όχι να τους μοιράζετε σε όλη την Ελλάδα!
Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει “ρατσιστικό” μάλιστα τον λόγο σας, καθώς υποτιμάτε με τον τρόπο που εκφέρετε τον λόγο σας, τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που δίνουν αγώνα με τα περιορισμένα μέσα που έχουν.