Το συντηρητικό Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) που κυβερνά την Πολωνία είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία και 240 από τους 460 βουλευτές. Σημαντικό ότι μετά από κυβερνητική θητεία ετών, ανέβασε το ποσοστό του στο 43 περίπου τις εκατό, από 37 που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές.

Δεύτερος και καταϊδρωμένος ο συνασπισμός των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων με 157 βουλευτές, ενώ ένας άλλος συνασπισμός κεντροδεξιών κομμάτων πήρε 38 βουλευτές. Στην βουλή μπήκε και ένα ακόμη πιο… δεξιό κόμμα, με 5 βουλευτές.
Είμαι βέβαιος ότι οι αναγνώστες μας θα στενοχωρηθούν που θα μάθουν ότι το κόμμα με το όνομα “Η Αριστερά” έμεινε εκτός, καθώς από ό,τι φαίνεται οι Πολωνοί θυμούνται τι σημαίνει σοσιαλισμός και κομμουνισμός!
Όπως έγραψε και ο Δημήτριος Παπαγεωργίου: εκλογές στην πολωνία: κεντροδεξιά 9%, ακροδεξιά 43%, ακρο-ακροδεξιά 6%

Είναι σαφές ότι οι πολίτες της Πολωνίας, που βλέπουν την χώρα τους να προοδεύει, που βλέπουν την χώρα τους να είναι ασφαλείας από τις συνέπειες του πολυπολιτισμού, που βλέπουν την οικονομία τους να προοδεύει, δεν έχουν κανέναν λόγο να “ρισκάρουν” για να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις των Βρυξελλών!
Τους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης, αυτούς που ο Στήβεν Μπάννον αποκαλεί “κόμμα του Νταβός”!
Αντιθέτως ενισχύονται και οι ακόμη πιο… δεξιές φωνές!