Τους πήραν μέχρι και τα… στρώματα απ’ τα κρεβάτια! Ποίοι ανοίγουν άραγε “νέα σπιτικά” στα νησιά του Αιγαίου;

Τις τελευταίες ημέρες όλο και πληθαίνουν τα γεγονότα κλοπής οικιακού εξοπλισμού, από οικίες σε διάφορα σημεία της πόλεως Σάμου. Ειδικά υπάρχει μια προτίμηση σε οικίες που είτε είναι μη κατοικήσιμες για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε για μερικές μέρες λόγω απουσίας των ιδιοκτητών εκτός νήσου για διάφορες δουλειές.

Οι πληροφορίες, αλλά και η ενημέρωση από αναγνώστες στο δικό μας ΜΜΕ, τείνουν να γίνει καθημερινό γεγονός. Άλλοι τα καταγγέλλουν στην Αστυνομία, άλλοι λένε ότι «και τι θα γίνει αν τους συλλάβουν», άλλοι δεν θέλουν να μπλέξουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ακόμα ένα περιστατικό (καταγεγραμμένο στην Αστυνομία) συνέβη την Πέμπτη το βράδυ (10/10) στην περιοχή «Χαρουπιές» στο Βαθύ της Σάμου, όπου άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι και αφαίρεσαν ρούχα, σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα, πιάτα, κατσαρόλες και διάφορα άλλα είδη όπως τρόφιμα..

Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει ο ιδιοκτήτης της οικίας, «όταν γυρίσαμε από την Αθήνα, βρήκαμε μόνο σκελετούς κρεβατιών και άδειες ντουλάπες και ράφια».

Το θέμα της αστυνόμευσης, είναι ένα θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία. Η αστυνομική εποπτεία επικεντρώνεται μόνο σε ορισμένα σημεία (εκεί όπου συναθροίζεται πολύς κόσμος) και αυτόματα κάποια σημεία μένουν αφύλαχτα, ειδικά στην περιοχή του Άνω Βαθέος και διάφορα άλλα σημεία απομακρυσμένα από το κέντρο της πόλης.

Η αστυνομική δύναμη πλέον δεν επαρκεί, όπως έχουν επισημάνει εδώ και πολύ καιρό το ίδιο το Σωματείο των Αστυνομικών (μείον 52 άτομα), οπότε με δεδομένο ότι μέσα σε μία πόλη, υπάρχει άλλη μία πόλη, υπάρχει δυσκολία στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Φυσικά και δεν είναι υπεύθυνοι, οι υπηρετούντες Αστυνομικοί στη Σάμο, αλλά όπως πρόσφατα πληροφορηθήκαμε το συμβούλιο μεταθέσεων της Αστυνομίας, δεν ενέκρινε καμία μετάθεση αστυνομικού στη Σάμο.