Η ιστορικότητα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και οι τάφοι και το κοινοτάφιο των Ηρώων των αγώνων, κατά τις πολιορκίες και την Έξοδο εναντίον των αλλόθρησκων κατακτητών, δεν επιτρέπουν τοιαύτη εγκατάσταση.

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν από διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι δέκα (10) περίπου στρατόπεδα της Ηπειρωτικής χώρας, μεταξύ των οποίων και το στρατόπεδο του 2/39 ΣΕ, θα χρησιμοποιηθούν για την «φιλοξενία» λαθρομεταναστών.

Εάν πράγματι, όπως αναφέρεται πιο πάνω, συμπεριλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις του 2/39 ΣΕ, πρόκειται για μεγάλο λάθος των σχεδιαστών, διότι:

Α. Το 2/39 ΣΕ είναι Ιστορική Μονάδα, πολέμησε στο Βαλκανικό και Ελληνοϊταλικό πόλεμο ως Σύνταγμα Ευζώνων.

Β. Οι εγκαταστάσεις του είναι άριστες, καθώς τις γνωρίζει πολύ καλά ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΣ κ. Στεφανής Αλκιβιάδης, τις οποίες επισκέφτηκε αρχές του 2019 ως Αρχηγός ΓΕΣ, μετά από προσωπική μου αναφορά, και

Γ. Η ιστορικότητα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και οι τάφοι και το κοινοτάφιο των Ηρώων των αγώνων, κατά τις πολιορκίες και την Έξοδο εναντίον των αλλόθρησκων κατακτητών, δεν επιτρέπουν τοιαύτη εγκατάσταση.

Ως γνήσιος Μεσολογγίτης, που υπηρέτησα το 2/39 ΣΕ επί μια 12ετία και ως Διοικητής του, με μεγάλη αναγνωρισμένη προσφορά στην ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του και την προβολή του, παρακαλώ τη Δημοτική Αρχή, του Συλλόγους και όλους του φορείς της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, να αντισταθούν στη λήψη ενδεχομένως της παραπάνω πρότασης, με σημαντική παρέμβαση στο ΥΕΘΑ, ώστε να μη συμβεί αυτό που συνέβη πέρυσι στις 21 Νοεμβρίου, με την άφιξη του κ. Καμμένου και ταυτόχρονη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην πόλη μας για πεντάμηνο και ακόμη συνεχίζεται……..

Αθήνα 7 Οκτωβρίου 2019

Αντύπας Γεώργιος

(Αντιστράτηγος  ε.α)

Πρόεδρος Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής